Johanson: Imamo dva boda, ali želimo četiri

Nismo bili od početka u ovoj utakmici, dali smo nadu Rumuniji, koja je napravila veliki pritisak i bila mnogo bolja od nas 40-45 minuta - rekao je švedski stručnjak
4570 pregleda 0 komentar(a)
Per Johanson sa igračicama Crne Gore, Foto: Aniko Kovacs/IHF
Per Johanson sa igračicama Crne Gore, Foto: Aniko Kovacs/IHF
Ažurirano: 04.12.2019. 09:56h

Per Johanson je bio zadovoljan zbog pobjede, ali je priznao da je Rumunija bila bolja tri četvrtine meča.

- Nismo bili od početka u ovoj utakmici, dali smo nadu Rumuniji, koja je napravila veliki pritisak i bila mnogo bolja od nas 40-45 minuta. Neagu je bila na nivou koji smo očekivali, ali smo i pored toga imali problema da se izborimo sa tim. U finišu smo još jednom pokazali nevjerovatan karakter, potvrdili da smo tim koji je tako teško savladati - rekao je švedski stručnjak.

Nova pobjeda i preokret će podići samopouzdanje ekipi.

- Ovaj trijumf je veoma važan za samopouzdanje. Odigrali smo „flaster“ na Neagu, tada smo imali problema sa Perijanu i Dake, ali smo odigrali dobro na kraju. Počeli smo da igramo bolje i napad, zadovoljan sam sa posljednjih 15 minuta.

Crna Gora će u petak sa Španijom igrati za 1. mjesto u grupi C i maksimalna četiri boda pred glavnu fazu.

- To smo željeli, da igramo finale. Ovo nam je prvo malo finale, koje donosi dva boda. Prenosimo bar dva boda, dva više nego na Evropskom prvenstvu, ali želimo četiri i uradićemo sve da sa toliko uđemo u glavnu fazu - zaključio je Johanson.

Bonus video: