Johanson: Morali smo da „ubijemo” utakmicu ranije

Ima nekih sumnji, vidjećemo šta će reći medicinski tim. Bio je i ovaj incident sa Milenom, imamo poteškoća, ali naša dva sjajna fizioterapeuta će im mnogo pomoći - odgovorio je Johanson na pitanje o stanju Marine Rajčić, Katarine Bulatović i Milene Raičević, koja je dobila udarac u grkljan.
4238 pregleda 0 komentar(a)
Per Johanson, Foto: Jure Erzen/kolektiff
Per Johanson, Foto: Jure Erzen/kolektiff
Ažurirano: 01.12.2019. 09:47h

Crna Gora opet nije blistala, opet se dugo mučila sa autsajderom, ali je savladala Kazahstan odličnom igrom u posljednjih 15 minuta (30:21).

- Zadovoljan sam što smo ubjedljivo pobijedili i što su sve igrale, ali smo morali da „ubijemo” utakmicu ranije. Kazahstan igra specifičan rukomet, imali smo problema, jer je rival bio dobar 45 minuta. Mislim da smo opet pokazali karakter. Nisam previše zadovoljan, ali je dobro što sam mogao da odmorim neke igračice - rekao je Per Johanson.

„Lavice” sad imaju dan odmora, a u utorak od 7 časova sa Mađarskom igraju prvi od tri derbija u grupi u kojoj su i Rumunija i Španija.

- Sada možemo da odmorimo, oporavimo se i počnemo da se pripremamo za Mađarsku. Moramo da budemo spremni.

Marina Rajčić opet nije bila u sastavu zbog problema sa leđima, Katarina Bulatović nije igrala zbog povrede skočnog zgloba, a Milena Raičević je završila meč zbog udarca u grkljan. Pitanje je ko će od njih biti spreman za duel sa Mađaricama.

- Ima nekih sumnji, vidjećemo šta će reći medicinski tim. Bio je i ovaj incident sa Milenom, imamo poteškoća, ali naša dva sjajna fizioterapeuta će im mnogo pomoći - zaključio je Johanson.

Ljubica Nenezić je srećna zbog dva nova boda.

- Nije bilo kako smo mislile, imale smo greške, ali sam sigurna da ćemo ih popraviti. jedva čekamo preostale utakmice, odradićemo analizu kao i za prethodne i spremiti se na najbolji mogući način.

Marta Batinović je odbranila 11 šuteva i opet odlično odmijenila Rajčićevu.

- Bila je, kao i juče, teža utakmica nego što smo očekivale. Srećna sam što smo izvukle maksimum koji smo mogle u ovom trenutku, što smo pobijedile, ali se nadam da nam se ovakve situacije neće ponavljati protiv mnogo ozbiljnijih ekipa od ove dvije. Pokazale smo karakter i kad nije dobro išlo. Jedva čekam da dođu Mađarska, Rumunija i Španija, da pokažemo zašto smo ovdje i šta želimo.

Dijana Mugoša je debitovala na velikim takmičenjima i sa tri gola pokazala da na nju može da se računa.

- Važna pobjeda za nas, prvenstveno za mene, jer sam debitovala na prvenstvu. Bilo je dobrih stvari, ali i loših. Trudićemo se da to ispravimo na sljedeća tri meča, jer nas čekaju mnogo jači protivnici.

Bonus video: