Johanson: Želimo finale sa Španijom

U sastavu Crne Gore na Mediteranskim igrama uglavnom su mlađe djevojke, koje su kandidatkinje za najjači tim, ali čije vrijeme tek dolazi
0 komentar(a)
per johanson, Foto: Alberto Garcia de Bejar
per johanson, Foto: Alberto Garcia de Bejar
Ažurirano: 26.06.2018. 15:18h

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore obezbijedila je polufinale Mediteranskoh igara u Taragoni.

Tri ubjedljive pobjede ostvarile su djevojke Pera Johansona, a sjutra od 12 sati igraju meč za prvo mjesto u grupi, protiv Makedonije.

"Lavice" su u Taragonu došle po medalju i ambicije pokazale u prva tri meča, posebno u duelu sa Srbijom, koja je, na papiru, bila ozbiljna prijetnja.

Dueli sa Turskom i Egiptom su bili samo jači treninzi.

“Igrali smo ne preko naših očekivanja, ali sasvim dobro protiv Srbije i Turske, ne toliko protiv Egipta. Odmorili smo nekoliko djevojaka u posljednjem meču, sada se spremamo za Makedoniju. To je za nas kao četvrtfinale, jer želimo da se borimo za zlato“, kazao je selektor Per Johanson.

U sastavu Crne Gore na Mediteranskim igrama uglavnom su mlađe djevojke, koje su kandidatkinje za najjači tim, ali čije vrijeme tek dolazi.

„Mlađe djevojke imaju oscilacija, zablistaju, pa padnu... Jauković, Grbić i Despotović jesu mlađe, ali imaju iskustva, druge djevojke moraju da rade mnogo. One ulaze u sistem, želim da ih uključim još više. One, sa druge strane, imaju ambicije, žele da se nametnu, napreduju i da pobjeđuju, što je i najvažnije“, naglasio je Šveđanin.

Njihovo neiskustvo, te nerazumijevanje šta znači veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, vidjelo se tokom mečeva sa autsajderima, u kojima je bilo mnogo oscilacija, promašenih zicera...

„Kada se igra sa Egiptom izgubi se makar deset posto koncentracije. To je, na neki način, normalno, ali nije dobro i želim da se to promijeni. Ne smijemo da biramo protivnike, svaki meč je važan, želim da u svaku utakmicu uđu maksimalno fokusirane“.

Ostao je još jedan meč grupne faze, a pobjeda bi značila lakšeg rivala u polufinalu i korak do očekivanog finala, sa domaćinom Španijom.

„Sada razmišljamo o Makedoniji, koja je došla u jakom sastavu, sa dobrom energijom i velikim ambicijama. Želimo pobjedu i u tom meču, a naš cilj i san je da igramo finale sa Španijom“, zaključio je Johanson.

Meč Crna Gora - Makedonija igra se sjutra od 12 sati.

Bonus video: