Još ne znaju kako su ispustile pobjedu nad prvakom Evrope

Tatjana Brnović nakon (ne)prospavane noći ne može da shvati i prihvati da je Budućnost izgubila od Đera, iako je vodila 25:20 na 12 minuta do kraja
1689 pregleda 0 komentar(a)
Tatjana Brnović tješi Jovanku Radičević nakon poraza od Đera, Foto: Savo Prelević
Tatjana Brnović tješi Jovanku Radičević nakon poraza od Đera, Foto: Savo Prelević

Ni dan nakon (ne)prospavane noći, rukometašice Budućnosti ne mogu da shvate kako su ispustile šansu da prekinu niz Đera od 35 mečeva bez poraza u Ligi šampiona. Imale su izabranice Dragana Adžića u šaci trostrukog uzastopnog prvaka Evrope, dva puta vodile sa šest golova razlike, 12 minuta prije kraja imale plus pet 25:20, ali se velikan iz Mađarske izvukao i slavio 28:27.

Možda bi sve drugačije bilo da se nije povrijedila Milena Raičević i sa klupe gledala posljednjih 10 minuta, da je bilo više svježine kod njenih saigračica, da je prošao neki šut, da su pogođeni neki ziceri, da je Emili Sando u završnici „skinula” bar još nešto sem sedmerca Veronike Kristijansen...

- Ne znam šta da kažem. Teško mi je, izgubile smo dobijeno. Ovaj poraz boli, jer smo imale igru, borbenost na nivou koji je bio potreban, svaka od nas je dala maksimum i mora da nam bude teško kada smo ispustile pobjedu. Ne znam ni sama kako se to dogodilo - iskrena je Tatjana Brnović.

Mlada pivotkinja je sa Đurđinom Jauković i Emom Ramusović sjajno držala odbranu Budućnosti, koja je dugo bila nerješiva enigma za Đer. Nažalost, u finišu je Stine Oftedal pronašla rupe, iskoristila umor i pad koncentracije kompletne ekipe Dragana Adžića i donijela trijumf Mađaricama.

- Ne možemo da budemo nezadovoljne zbog svih stvari koje smo prikazale. Kontrolisale smo veći dio utakmice protiv najbolje tima Evrope, koji ima dvije bekovske postave i te djevojke nemaju priliku da se umore. Ne tražim opravdanje, ali Đer ima dugu, vrhunsku klupu, a djevojke koje su igrale u finišu su odigrale na svježinu, mirno i hladno. Nisu bile pod adrenalinom kao mi, a zna se da nam je klupa kratka.

Brojke su neumoljive - Gabor Danji je u „Morači” koristio 15 igračica, Adžić samo 10. Četiri od pet djevojaka koje nisu ulazile u igru imaju od 16 do 18 godina i nedovoljno iskustva da se nose sa najboljim igračicama Evrope.

- Teško nam je bilo u finišu, ali smo fizički i odgovorile izazovu. Ali, imale smo nekoliko propusta u posljednjim minutima. Nadam se da ćemo u najvažnijem periodu sezone držati koncentraciju tokom cijele utakmice, da ne budemo mi te koje jure rivala - istakla je Brnovićeva.

Odlična igra protiv Đera, bez obzira na to što nije krunisana velikom pobjedom, podstrek je za velika iskušenja koja slijede crnogorskom rukometu - turnir za Olimpijske igre od 20. do 22. marta u „Morači”, duele sa Mađarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 25. i 28. marta, te četvrtfinale Lige šampiona od 4. do 12. aprila.

- Ovo nam podiže samopouzdanje. Prvo gledam na reprezentaciju, jer smo imale niz duela sa norveškim igračicama i nosimo pozitivan utisak i ja i cijela ekipa, jer smo u većem dijelu meča zaustavile Oftedal, Kristijansen, pivota Bratset. Osjetile smo da nisu nezaustavljive. Što se tiče četvrtfinala, uvjerena sam da ćemo sve greške ispraviti do eliminacionih mečeva, da će tada sve da se posloži. Imamo razloga da budemo optimistične pred najvažniji dio godine.

Budućnost će u četvrtfinalu igrati sa drugoplasiranom ekipom grupe 1, a to će biti Esbjerg ili Rostov. Najmanje šanse da bude rival ima Mec, koji je jako blizu 1. mjesta.

- Nemam specijalnu želju za protivnika u četvrtfinalu. Liga šampiona je ove sezone jaka i ujednačena. Svejedno je ko će kome doći, jer je sve moguće i niko, sigurno, ne priželjkuje bilo koga - zaključila je Brnovićeva.

Bonus video: