Jovana Jovović potpisala za Vipers

"Ambicije kluba su prije svega opstanak u Bundes ligi, a pokušaćemo da se domognemo i plej-ofa", kazala je za “Vijesti” desni bek Jovana Jovović.
285 pregleda 0 komentar(a)
Jovana Jovović, Foto: Boris Pejović
Jovana Jovović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.08.2011. 18:55h

Nakon sezone u Španiji, crnogorska reprezentativka Jovana Jovović seli se u Njemačku, u redove novog prvoligaša Vipersa iz Bad Vildungena. Potpisala je ugovor na dvije godine.

"Došla sam na preporuku trenera ekipe, Norvežanina Sorena Jepesena, koji me prošle godine gledao na jednom turniru u Sent Galenu, i već tada je htio da dođem, ali sam bila vezana ugovorom. Zadovoljna sam izborom nove sredine, a dobila sam garancije da neće biti prepreka za nastupe u reprezentaciji. U ekipi je jedna Makedonka, golman, a ima i još nekoliko strankinja".

"Ambicije kluba su prije svega opstanak u Bundes ligi, a pokušaćemo da se domognemo i plej-ofa. Najzad, grad je na oko 120 kilimetara od Frankfurta, odakle svakog dana ima direktan let za Podgoricu, pa i neću biti tako daleko od kuće", kazala je za “Vijesti” desni bek Jovana Jovović.

Jovana Jovović (23 godine), igračica prefinjene tehnike, jedinstvena po tome što jednako dobro šutira sa obje ruke, ponikla je u Budućnosti, u kojoj je prošla sve selekcije, nastupala i u Ligi šampiona, a prije dva ljeta je otišla u italijanski Sasari.

Nakon polusezone na Apeninskom poluostrvu, odlučila je da se vrati, pa je drugu polovinu sezone odigrala u Biserima. Prošlog ljeta je otišla u Španiju, u Alikante, sa kojim je bila četvrta u španskom prvenstvu. Na kraju je raskinula ugovor koji je važio do 2012. godine…

"Klub je napustilo pet-šest igračica koje su došle prošlog ljeta zajedno sa mnom, ambicije kluba za ovu sezonu su bile znatno manje, što se nije poklapalo sa mojim ambicijama, pa sam o odlučila da promijenim sredinu. Inače, veoma sam zadovoljna boravkom u Španiji, Alikante je imao najbolju sezonu u klupskoj istoriji. Ispoštovali su sve obaveze prema meni, i na kraju smo se prijateljski rastali", zaključila je Jovana Jovović, reprezentativka Crne Gore od obnavljanja državne nezavisnosti.

Bonus video: