Jovanović dvije godine u Olkimu

U jednom trenutku se mislilo da od posla neće biti ništa, ali izgleda da je tas na vagi bila Adrijana Cakalije, koja je prije nekoliko dana upravo iz redova Olkima stigla u Podgoricu.
0 komentar(a)
Marija Jovanović, Foto: Savo Prelević
Marija Jovanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.06.2011. 20:12h

Saga je završena, Olkim je ugrabio Mariju Jovanović! Rumunski šampion je napokon ubijedio upravu Budućnosti da dozvoli svom kapitenu da ode u Rimniku Vilčeu, čak je traženo i veliko obeštećenje. U jednom trenutku se mislilo da od posla neće biti ništa, ali izgleda da je tas na vagi bila Adrijana Cakalije, koja je prije nekoliko dana upravo iz redova Olkima stigla u Podgoricu.

Jovanovićeva je sa klubom koji je 2010. igrao finale Lige šampiona potpisala dvogodišnji ugovor. U rumunskom klubu će zamijeniti zvanično najbolju rukometašicu svijeta, Kristinu Neagu, koja će zbog operacije ramena pauzirati čitavu sezonu.

Sjajna Danilovgrađanka, koja je rođena 26. decembra 1985. godine, napušta Budućnost nakon nepunih šest godina. Naime, na kraju ljeta 2005. godine stigla je u tandemu sa Anom Radović iz šabačkog Medicinara, u kojem je provela jednu godinu.

Od tada je praktično stalno bila prvi lijevi bek, sve do prethodne sezone, kada se u Budućnost vratila Bojana Popović. Sa „plavima” je bila neprikosnovena na domaćoj sceni, a osvojila je i dva Kupa pobjednika kupova i dvije Regionalne lige.

Olkimu je ovo drugo pojačanje iz Budućnosti, jer je dvogodišnji ugovor sa timom Radua Voine potpisala i Sanela Knezović. Osim njih dvije, iz najtrofejnijeg crnogorskog kluba su otišle i Jovanka Radičević i Dragana Pecevska, dok je Gabrijela Kindl završila karijeru.

Stigle su Maja Savić, Dragana Cvijić, Dijana Števin, Cakalije, Klara Voltering, a Dijana Golubić će potpisati ugovor nakon 2. jula. Elena Gorgijevska je potpisala ugovor sa „plavima”, ali će i narednu sezonu provesti u svom dosadašnjem klubu Metalurgu, kojem će biti pozajmljena.

Bonus video: