Juniorke rutinski do Svjetskog prvenstva

Bilo je jasno da “crvene” lako mogu do planetarnog šampionata nakon žrijeba, jer su za rivale dobile dvije selekcije koje nemaju veliki rejting u Evropi - Švajcarsku i Grčku
0 komentar(a)
Ženska juniorska rukometna reprezentacija, Foto: Boris Pejović
Ženska juniorska rukometna reprezentacija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.03.2018. 20:28h

Talentovana juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće posljednje takmičenje pred prelazak u seniorsku konkurenciju - izabranice Tatjane Jeraminok su u meču odluke savladale Švajcarsku sa 26:17 i izborile plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se od 1. do 15. jula održava u Mađarskoj.

Bilo je jasno da “crvene” lako mogu do planetarnog šampionata nakon žrijeba, jer su za rivale dobile dvije selekcije koje nemaju veliki rejting u Evropi - Švajcarsku i Grčku.

Još kada su dobile pravo da budu domaće u “Verdeu”, bilo je jasno da je pred njima samo formalnost. Nakon što su u petak porazile Grčku sa 28:14, večeras nisu dale šansu ni Švajcarkinjama.

Gošće su, doduše, serijom 3:0 izjednačile na 5:5, ali to je bilo sve.

Opet je najefikasnija bila Ivana Novaković sa osam golova, po četiri su dale Branka Konatar i Nikolina Knežević, a tri kapitenka Tatjana Brnović, koja se priključila vršnjakinjama nakon obaveza sa seniorkama.

Dva puta je mrežu zatresla Aneta Adžić.

Bonus video: