Kad već ne mogu do titule, i Kup je dobar

"Mislim da smo pošteno raspodijelili uloge - oni su uzeli prvenstvo, red je bio da nama pripadne Kup, pogotovo zbog toga što smo igrali pred našom sjajnom publikom", kaže Nebojša Simić.
0 komentar(a)
RK Lovćen, Foto: Savo Prelević
RK Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.05.2011. 22:22h

Prije nepuna dva mjeseca, rukometaši Mojkovca su usred Cetinja šokirali Lovćen i praktično osigurali istorijsku titulu. Na Dan nezavisnosti su u prijestonici pokušali da postanu prva ekipa koja je stigla do duple krune, ali nisu imali šanse - Lovćen je brzim ritmom srušio tim sa sjevera Crne Gore (31:25) i sasvim zasluženo osvojio treći vezani pehar u Kupu, a samim tim dobio i pehar u trajno vlasništvo.

Sve dileme, ako ih je i bilo, riješene su od 41. do 49. minuta, kada su domaći serijom 6:0 stigli do ogromnih plus sedam (27:20)...

"Znali smo da će biti teško da odbranimo Kup, pogotovo u polufinalu, jer smo igrali protiv Sutjeske, ekipe koja 10 godina igra zajedno. To smo, ipak, odradili, a u finalu je bilo lakše. Posljednjih mjesec i po smo se trudili da igramo brže i to je urodilo plodom, jer smo dali dosta golova iz kontri i polukontri. Odbrana je bila sjajna, možda ne u prvom, koliko u drugom poluvremenu, kada smo primili samo devet golova. Čestitke Mojkovcu na svemu što je prikazao u ovoj sezoni", istakao je Petar Vujanović.

Čovjek koji je u tandemu sa Željkom Petričevićem vodio Lovćen u Mini ligi i Kupu i upisao svih osam pobjeda, ne zna da li će ostati na klupi ili će ponovo preuzeti ulogu generalnog sekretara.

"Vidjećemo u narednih nekoliko dana šta će biti oko Regionalne lige, pa ćemo onda donijeti odluku", zaključio je Vujanović.

Uz izuzetno raspoloženog Igora Markovića, koji je postigao nekoliko fenomenalnih golova, heroj Lovćena je bio Nebojša Simić. Golman koji je u januaru napunio 18 godina je u 11. minutu zamijenio 39-godišnjeg Gorana Vujovića i sjajnim paradama ulio dodatno samopouzdanje saigračima.

"Mislim da smo pošteno raspodijelili uloge - oni su uzeli prvenstvo, red je bio da nama pripadne Kup, pogotovo zbog toga što smo igrali pred našom sjajnom publikom. Utakmica je bila tijesna do jednog trenutka, ali kada smo se odvojili nije bilo povratka za Mojkovac. Mi smo bili nošeni navijanjem, a manji incidenti sa publikom su njih možda malo deprimirali", iskreno je poručio Simić.

Mladi Baranin je bio oduševljen svojim izdanjem.

"Ovo je neviđeno iskustvo za mene. Mislim da sam dosta pokazao, osjećaj je fantastičan. Pun sam energije, mogao bih još 60 minuta da branim", rekao je Simić odmah nakon meča.

Trener Mojkovca Branislav Zeljković nije bio razočaran zbog poraza.

"Ispražnjeni smo od utakmica u prvenstvu, a i sastav ekipe je takav da ne možemo da odigramo dva kvalitetna meča u dva dana. Ostvarili smo, ipak, cilj da se kao prvaci države pojavimo u finalu Kupa Crne Gore. Lovćen je bio bolja, spremnija i brža ekipa u ovom momentu i zasluženo je pobijedio", rekao je Zeljković.

Jedinu ljagu na finale bacile su scene tako svojstvene utakmicama na Cetinju - u finišu prvog poluvremena došlo je do blagih čarki između Filipa Popovića i Igora Bogavca, što je upalilo ionako kratak fitilj navijača Lovćena. Zbog pljuvanja i gađanja gostujućih rukometaša, početak drugog poluvremena je kasnio 10 minuta...

Bonus video: