Kadetkinje "počistile" Norvešku, za 5. mjesto sa Rumunijom

Izabranice Maje Savić savladale su danas Norvešku 30:24 (13:13), u prvoj utakmici za plasman od 5. do 8. mjesta
0 komentar(a)
Ženska kadetska rukometna reprezentacija, Foto: Eurohandballpoland2013.pl
Ženska kadetska rukometna reprezentacija, Foto: Eurohandballpoland2013.pl
Ažurirano: 23.08.2013. 15:19h

Ako su u drugom poluvremenu izgubile mečeve u glavnoj rundi, od Portugala i Rumunije, drugih 30 minuta protiv Norveške su odigrale skoro za udžbenike – u sigurno svojoj najboljoj partiji, izabranice Maje Savić su savladale skandinavsku ekipu 30:24, u prvom meču razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta, pa će se u nedjelju (12.30 časova) protiv Rumunije (savladala je Hrvatsku 34:31) boriti za odlično 5. mjesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Rumunke su bile bolje u glavnoj rundi 27:22, ali sa igrom protiv Norveške “crvene” imaju mnogo veće šanse za šampionat završe pobjedom, ukupno četvrtom u sedam mečeva u Gdinji…

"Danas prvi put mogu da kažem da sam zadovoljna igrom. Prije ovog odigrali smo pet mečeva, i tek sam sad srećna. Uglavnom smo igrali dobro, ali smo gubili utakmice. Sad smo počeli da igramo onako kako ja to želim, djevojke su dale sve od sebe. Interesantno je da sam danas odlučila da igramo sa pet bekova i jednim desnim krilom. Morala sam nešto da promijenim, iako smo to trenirali, tek danas smo igrali na ovakav način. To je dobro iskustvo, ponekad je potrebno rizikovati. Odigrali smo dva različita poluvremena, i drago mi je zbog pobjede, jer sam u očima djevojaka danas vidjela pobjednički stav", kazala je Maja Savić nakon meča.

Crna Gora je otpor Norveške slomila u nastavku, prvenstveno odličnom igrom u odbrani, primivši 11 golova u nastavku, svega pet do 51. minuta, ali i veoma efikasnim napadom. Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, obje ekipe su se smjenjivale u vođstvu, najviše do dva gola razlike. Utakmica je odlučena između 34. i 44. minuta, kada je Crna Gora serijom 8:1 povela 23:16 i stekla nedostižnu prednost. Naše kadetkinje su do kraja meča u tri navrata vodile i osam razlike…

"Veoma sam srećna zbog pobjede, svaka od nas je pružila 100 posto mogućnosti. Srećna sam i zbog toga što sam prvi put igrala na lijevom krilu, i bilo je dobro, iako obično igram srednjeg beka", rekla je Esma Ramusović.

U finalu (nedjelja, 17.30) će igrati najtrofejnija evropska selekcija u ovom uzrastu – Rusija (tri zlata, dva srebra, jedna bronza) i Švedska (osigurala je prvu medalju u kadetskoj konkurenciji). Rusija je u polufinalu savladala Portugal 35:22, dok je Švedska bila bolja od Danske 30:28. Titulu iz Češke brani Rusija.

Crna Gora – Norveška 30:24 (13:13)

Gdinja – Sportska dvorana: „Vidoviskova“. Gledalaca: oko 100. Sudije: Gutovska i Lesijak (obje iz Poljske). Sedmerci: Crna Gora 2 (2), Norveška 5 (3). Isključenja: Crna Gora 12.

Crna Gora: Nenezić, Rajković, Ujkić 2, Grbić 2, Prelević, Čavlović, Muratović 6, Stanković, Ristić, I. Pavićević, J. Pavićević, Senić 1, Jauković 7, Agović 2, Malović 10, Arsenijević.

Norveška: Lerstad, Gabrielsen, Rasok, Hjertner, Hegdal 6, Fauske 5, Hovden 3, Skrbo 1, Haugstved 3, Toft, Hernes 3, Aho 2, Bergset, Jamtfal, Nordlid, Halvorsen 1.

Bonus video: