Kadetkinje poražene i od Slovenije

Na Evropskom prvenstvu u Makedoniji igraće reprezentacije Španije i Slovenije, koja je večeras savladala „crvene” sa 23:20.
2 komentar(a)
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Obrad Pješivac
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 21.03.2015. 20:18h

Nakon drugog kola kvalifikacionog turnira kadetkinja u rukometu, koji se igra na Žabljaku, već se sve zna. Na Evropskom prvenstvu u Makedoniji igraće reprezentacije Španije i Slovenije.

Rukometašicama Crne Gore, koje su večeras izgubile od „dežele” sa 23:20, ostalo je samo da u nedjeljnom meču protiv slabe Moldavije uzmu 3. mjesto.

Ni susret po svemu prikazanom najboljih, Španije i Slovenije, neće rješavati ništa osim prestiža.

Nakon što su Španjolke ubjedljivo savladale nejake Moldavke (45:18), našim djevojkama bila je potrebna pobjeda od dva gola razlike kako bi se kolo prije kraja obezbijedio plasman.

Od samog početka vidjelo se da je to gotovo nemoguća misija. Slovenke su bile organizovanija i uigranija ekipa.

Naše su uspijevale minimalno da vode u prvih 20 minuta, a onda je nastao peokret. Slovenke su bile u prednosti cijelo drugo poluvrijeme.

Višak je dostizao i tri gola razlike, „crvene” su u nekoliko navrata priprijetile, pristižući na minimalni minus, a konačnih 23:20 za Sloveniju daje pravu sliku i ilustruje odnos snaga na terenu.

U reprezentaciji Crne Gore po efikasnosti su se izdvojile Tamara Jovićević sa šest i Lejla Bošnjak sa pet pogodaka.

U slovenačkoj ekipi istakla se golmanka Maja Vojnović, koja je bukvalno začarala svoju mrežu. Najefikasnije su bile Anika Strnad sa pet i Petra Fister sa četiri gola.

I treba istaći da je njihovih dvadesetak navijača nadglasalo oko 500 naših koliko ih je posmatralo utakmicu...

Bonus video: