Kadetkinje poražene od Danske, sa Holandijom za prolaz

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Danske 23:17 (13:7) u utakmici drugog kola B grupe na Evropskom prvenstvu (EP) u Poljskoj.
54 pregleda 1 komentar(a)
Crna Gora - Danska, Foto: Grzegorz Trzpil
Crna Gora - Danska, Foto: Grzegorz Trzpil
Ažurirano: 16.08.2013. 14:23h

Prvenstveno loš start meča (u 12. minutu Skandinavke su vodile 8:1, a selektorka Crne Gore Maja Savić je morala da traži tajm-aut već na 5:1) koštao je crnogorske kadetkinje poraza od Danske sa 23:17, prvog na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

“Crvene” su u nastavku utakmice popravile igru u odbrani, naročito u drugom poluvremenu, ali zbog slabog napada (zahvaljujući i zoni 6-0 Dankinja u odbrani, ali i raspoloženoj Idi Vium na golu), i velikog broja tehničkih grešaka nijesu uspjele da nadoknade zaostatak s početka meča.

Danska je sa dvije pobjede (u prvom kolu je bila ubjedljiva protiv Holandije) već u glavnoj rundi, bez obzira na duel sa Francuskom.

Crna Gora vizu za plasman među osam najboljih traži u nedjelju (13 časova) protiv Holandije, koja je u drugom kolu poražena od Francuske 23:20 (17:10). Pobjeda donosi drugo mjesto i prolaz dalje, a dovoljan bi mogao biti i bod, u slučaju da Francuska ne osvoji više od boda protiv favorizovane Danske.

Poraz od Holandije bi značio borbu za plasman od 9. do 16. mjesta…

Crna Gora – Danska 17:23 (7:13)

Gdinja – Sportska dvorana: „Vidoviskova“. Gledalaca: oko 100. Sudije: Vraneš i Veninger (obje iz Austrije). Sedmerci: Crna Gora 2 (1), Danska 3 (2). Isključenja: Crna Gora 10, Danska 4 minuta.

Crna Gora: Nenezić, Rajković, Ujkić, Grbić 3, Prelević 1, Čavlović, Muratović 1, Stanković, Ristić, I. Pavićević, J. Pavićević, Senić 3, Jauković 2, Agović 1, Malović 6, Arsenijević.

Danska: Rajnhard, Vium, Bogelund 2 , Bekhoj 2, L. S. Kristensen, Pitlik, Johansen 4, Kristijansen 7, Mikelsen, Flader 4, Jakobsen, O. Kristensen 1, Likegard, Hald 1, Nilsen, Pedersen 2.

Bonus video: