Kamenica stiže u Lovćen?

Pošto se iz Lovćena još nisu oglašavali po pitanju novog trenera, moguće je da pregovori i dalje traju, a nešto više bi moglo biti poznato sjutra.
52 pregleda 0 komentar(a)
Kasim Kamenica, Foto: Zoran Đurić
Kasim Kamenica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.07.2013. 22:26h

Dan nakon što Dragan Ražnatović i Veselin Vujović nijesu našli zajednički jezik, predsjednik Lovćena se danas u Sarajevu, tokom posljednjeg dana Svjetskog juniorskog prvenstva, susreo sa Kasimom Kamenicom, bivšim selektorom Crne Gore, potvrdilo je „Vijestima“ nekoliko osoba koji prate završnicu ovog šampionata u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Kako je Kamenica trenutno bez kluba, jer je u junu, nakon pet godina, napustio hrvatske Nekse iz Našica, tražeći novi trenerski izazov, a kako je prvi čovjek cetinjskog kluba u potrazi za trenerom određenog renomea i kvaliteta, teško je pomisliti da se Ražnatović i Kamenica nijesu razgovarali o Lovćenu.

Pošto se iz Lovćena još nisu oglašavali po pitanju novog trenera, moguće je da pregovori i dalje traju, a nešto više bi moglo biti poznato sjutra.

Kamenica je, podsjećanja radi, bio v.d. selektora Crne Gore u jednoj akciji, sredinom januara 2010. godine, u prvoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U italijanskom Alkamu, Kamenica sa našom selekcijom nije uspio da izbori baraž jer je Crna Gora imala polovičan uspjeh, pobjedu protiv Italije i poraz od Grčke, koja je prošla dalje sa dvije pobjede.

Nakon toga, Kamenici nije produžen mandat, a otišao je da nije dobio ni cent od dogovorenih uvećanih dnevnica...

Osim Crne Gore, Kamenica je bio i selektor Bosne i Hercegovine i Slovenije, a u istoriji jugoslovenskog rukometa ostao je upisan zlatnim slovima kao trener zlatne omladinske reprezentacije Jugoslavije, koja je 13. decembra 1987. godine godine u Rijeci osvojila titulu prvaka svijeta (generacija u kojoj su, između ostalih, igrali Goran-Beli Stojanović, Dejan Perić, Vladimir Jelčić, Senjanin Maglajlija, Istok Puc, Alvaro Načinović, Ivica Obrvan, Igor Butulija, Ratko Tomljanović, Bruno Gudelj...).

Bio je golman, a potom i trener Borca iz Uroševca, nakon kojeg je u svojoj bogatoj i uspješnoj trenerskoj karijeri, između ostalih, trenirao muške klubove Pelister, Mladost (Bogdanovci), Zagreb, Partizan, Prule, Celje, Bosnu, te ženski klub Kometal iz Skoplja…

Bonus video: