Kastratović: Bez muškog faula u odbrani i konfuzno u napadu

"Nismo bili konkretni ni u jednom pravcu i to je glavni razlog za poraz, rekao je crnogorski selektor
57 pregleda 13 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Zoran Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.01.2013. 23:20h

Zoran Kastratović, selektor rukometaša Crne Gore, nakon poraza od Argentine (28:26), na startu Svjetskog prvenstva u Španiji, kazao je “da nije sporno da njega ekipa može mnogo bolje”, i dodao da je “siguran da će se to dogoditi u narednim utakmicama”.

“Nismo dovoljno dobro igrali protiv Argentine, koja je jaka, ali smo morali da ostvarimo bolji rezultat. Naš rival je pokazao zašto je priredio velika iznenađenja na prethodnim prvenstvima, a nama ostaje da žalimo za dva boda, koja bi pozitivno uticala na tim”, rekao je Kastratović nakon meča.

Selektor “crvenih” je dodao da je njegova ekipa igrača u odbrani “bez muškog faula”, dok je u napadu “bila konfuzna”.

“Nismo bili konkretni ni u jednom pravcu i to je glavni razlog za poraz. Srljali smo čak i situacijama kada smo se vraćali i vodili, previše smo brzali i težili samoisticanju. Tu mislim na nekoliko igrača, koji su iz meni nejasnih razloga izhitreno reagovali u napadima kada smo mogli da preuzmemo kontrolu i da slavimo, uprkos slaboj igri. Sada nas čeka Francuska i očekujem mnogo bolju igru, bez obzira na renome protivnika”, zaključio je Kastratović.

Golman Rade Mijatović je bio razočaran zbog poraza.

“Igrali smo slabije u odbrani, a ne mogu reći da nismo željeli, već da nam jednostavno ništa nije išlo. Ovo je bila dobra utakmica za Argentinu, koja je napravila veliki korak ka osmini finala, a mi moramo da se izdignemo iz ovoga i da tražimo šansu u narednim mečevima”, rekao je golman bjeloruskog Dinama iz Minska.

Eduardo Galjardo, selektor Argentine, rekao je da je njegova ekipa odigrala veoma dobru utakmicu.

“Igrali smo protiv odlične ekipe iz Evrope, od koje smo više očekivali. Ovo je, ipak, donekle razumljivo, jer je to prvi meč Crne Gore na Svjetskom prvenstvu. Zabilježili smo veliki trijumf i sada ćemo sigurno mnogo lakše igrati”, rekao je Galjardo.

Bonus video: