Kastratović: Izbjeći Španiju i Francusku

Kopenhagen će sjutra biti domaćin žrijeba, na kojem će Crna Gora rivale čekati iz trećeg šešira sa Rusijom, Slovačkom, Portugalom, Litvanijom, Holandijom i Bjelorusijom.
0 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Zoran Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.04.2012. 13:14h

Selektor muške rekometne reprezentacije Zoran Kastratović kazao je da bi volio da Crna Gora na sjutrašnjem žrijebu za Evropsko prvenstvo iz prvog šešira izbjegne Španiju i Francusku.

Kopenhagen će sjutra biti domaćin žrijeba, na kojem će Crna Gora rivale čekati iz trećeg šešira sa Rusijom, Slovačkom, Portugalom, Litvanijom, Holandijom i Bjelorusijom.

U prvom šeširu su Srbija, Hrvatska, Francuska, Španija, Island, Poljska i Njemačka, a u drugom Mađarska, Norveška, Slovenija, Makedonija, Češka i Austrija.

Iz četvrtog šešira biće žrijebani Bosna i Hercegovina i pobjednici pretkvalifikacija.

Kastratović je istakao da bi iz drugog šešira volio da u grupi sa Crnom Gorom bude Slovenija ili Makedonija, a iz četvrtog neko od selekcija iz pretkvalifikacija.

"Nadam se da ćemo iz prvog šešira izbjeći Španiju i Francusku. Iz drugog šešira bi nam odgovarale Makedonija i Slovenija, a iz četvrtog neko iz pretkvalifikacija", rekao je Kastratović agenciji MINA.

On je naglasio da muška seniorska reprezentacija posjeduje kvalitet, ali da ga brinu njihovi nasljednici.

"Sadašnji sastav reprezentacije posjeduje kvalitet, ali brinu me godine pred nama i vakum između sadašnje generacije i nekih narednih koje dolaze. Više okupljanja, pogotovo mlađih selekcija, uz kvalitetan rad i učešće na više međunarodnih takmičenja, može crnogorskom rukometu u narednom periodu donijeti blistavije trenutke«, rekao je Kastratović.

On je, komentarišući rivala u junskim baraž mečeviuma za Svjetsko prvenstvo, kazao da je Švedska apsolutni favorit.

Crnogorski selektor podsjetio da je za Crnu Goru veliki hendikep odsustvo pivota Mladena Rakčevića.

"Nedostajaće Rakčević i to će biti veliki hendikep. Nadam se da će ostatak reprezentacije biti zdrav i da će spremno dočekati kraj sezone, odnosno početak priprema koje sam planirao za 28. maj. Švedska je apsolutni favorit u tim mečevima, jer poznato je o kakvom se kvalitetu radi", rekao je Kastratović.

Prema njegovim riječima, Švedska reprezentacija je skup igrača koji igraju u vrhunskim evropskim klubovima.

"Očekujem da u oba meča damo svoj maksimum i pokušamo da iznenadimo rivala. To sigurno neće biti lako, Švedska je favorit, ali nećemo se predati", kazao je Kastratović.

Utakmice sa Švedskom na programu su 10. juna u Stokholmu i šest dana kasnije u Podgorici.

Kastratović smatra da regionalna SEHA liga u organizacionom smislu nije ispunila svoj cilj.

"Organizaciono SEHA liga, iako zamišljena kao dugoročni projekat koji bi trebao da bude motiv klubovima regiona na koncepiranju kvalitetnih sastava, nije ispunila svoj cilj. Učestvovali su klubovi različitih finansijskih mogućnosti, odnosno postojala je velika razlika u budžetima", rekao je Kastratović.

On je pohvalio rezultat Lovćena, podsjećajući na odlične rezultate u drugom dijelu šampionata.

"Crnogorskim klubovima SEHA ligi mogla bi biti korisna za afirmaciju mladih igrača, a ostalim klubovima iz donjeg dijela tabele dobra škola. Nadam se da će regionlna liga imati materijalnu potporu u kvalitetnim sponzorima, da se neće desiti ono što se dešavalo ove sezone i da igranje i završetak visi o koncu", zaključio je Kastratović.

Bonus video: