Kastratović: Nemamo strpljenja u napadu

"U jednom trenutku smo imali i priključak, ali smo ponovo u završnici žurili sa realizacijom napada”, rekao je “Vijestima” selektor Zoran Kastratović
3 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2013. 22:11h

Selektor Zoran Kastratović je nakon šestog poraza na Svjetskom prvenstvu izjavio da je utakmica sa Južnom Korejom imala dva različita poluvremena.

“U prvom smo igrali kvalitetnije u odbrani nego u napadu, ali smo i u ovom meču pokazali da nemamo strpljenja da izgradimo kvalitetnu poziciju za realizaciju. Žurili smo, bez potrebe da brzo završavamo napad, što je protivnik znao da kazni u drugom poluvremenu. Ni odbrana u nastavku nije bila na visini zadatka, iako su kombinovali zone 5-1 i 4-2 pri kraju. U jednom trenutku smo imali i priključak, ali smo ponovo u završnici žurili sa realizacijom napada”, rekao je “Vijestima” selektor Zoran Kastratović.

Sumirajući nastup na SP, posebno prvu fazu, u kojoj su “crveni” doživjeli tri tijesna poraza, a protiv Njemačke bili u igri tri četvrtine meča, selektor je dodao:

“Najveći problem, po mom mišljenju, nam je bila poziciona igra u napadu sa igračem više, a takođe i poziciona igra u odbrani kada smo bili u prilici da se branimo sa igračem više, eventualno dva. U tim situacijama nijesmo imali dobru realizaciju u napadu, u odbrani smo primali lake golove, što je tim dovodilo do izvjesnog psihološkog pada”, dodao je Kastratović.

Vujović: Na budućnost da gledamo pozitivno

Jedan od najmlađih u timu, Stevan Vujović, koji predstavlja sadašnjost i budućnost crnogorskog rukometa, kazao je da je protiv Južne Koreje bilo teško igrati.

"Iscrpljeni smo, umorni, ponovo smo igrali protiv ekstremno duboke odbrane i niskih, brzih igrača. Mozda su i sudije imale kriterijum koji je odgovarao Koreji. Ali, sve u svemu sami smo krivi za poraz, koji ne boli toliko. Sve je vo iskustvo više za nas, ne treba gledati na to pesimistički", rekao je “Vijestima” Vujović.

Bek Lovćena je dodao da se reprezentacija nije plasirala u osminu finala “zbog spleta okolnosti”.

"Ovaj rezultat ljudi, uglavnom, shvataju svi kao neuspjeh. Ali, mislim da je učešće na Svjetskom prvenstvu veliki uspjeh i veliko iskustvo koje nam je od presudnog značaja za ono sto slijedi. Nije igralo nekoliko igrača, sistem takmičenja je bio težak i to nam nije išlo na ruku. I Srbija se žali na isto. Ali, ostalo nam je da na budućnost gledamo pozitivno i da izvučemo pouke iz svega ovoga. To je najbitnije i biće jako korisno ako tako budemo uradili", dodao je Vujović.

Galerija

Bonus video: