Kastratović objavio širi spisak za Španiju, povratak Milaševića

Novo ime u odnosu na Njemačku i Češku je jedino Mirko Milašević, koji je neposredno pred start kvalifikacija za EP našao novi klub u Španiji, pa ga zbog toga nije bilo na spisku
82 pregleda 6 komentar(a)
Crna Gora - Češka, Foto: Zoran Đurić
Crna Gora - Češka, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.12.2012. 23:27h

Za 16 mjesta u sastavu koji će braniti boje muške rukometne reprezentacije Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Španiji, od 11. do 27. januara iduće godine, konkurisaće 19 igrača – na spisku koji je danas objavio selektor Zoran Kastratović nema iznenađenja i novih imena.

Uostalom kako su odigrali dvomeč baraža za SP sa Švedskom, te dva kvalifikaciona meča za Evropsko prvenstvu u Danskoj, protiv Njemačke i Češke, bio bi pravi grijeh i nepravda da se neko od tih momaka nije našao na spisku, ili, da je, pak, bilo novajlija.

Novo ime u odnosu na duele sa Njemačkom i Češkom je jedino Mirko Milašević, koji je neposredno pred start kvalifikaicja za EP našao novi klub, španski Puerto Sagunto, pa je zbog toga Kastratović i odlučio da ga ne uvrsti na spisak.

Partijama u Španiji, ali zahvaljući onome što je od 2007. godine pružao u dresu sa nacionalnim grbom, Milašević je, zasluženo, među kandidatima za mjesto na SP.

Reprezentacija će se okupiti 24. decembra u Podgorici u podne, a sat ranije je i prvi brifing sa novinarima. Nakon pressa i podizanja opreme, “crveni” se sele za Budvu, gdje će trenirati do 30. decembra, i odigrati dvije kontrolne utakmice sa Ukrajinom (28. i 29. decembra).

Nakon novogodišnjih praznika, ponovno okupljanje je 2. januara u Podgorici, a dan kasnije i polazak za Dansku, na međunarodni turnir, gdje su od 4. do 6. januara rivali domaćin, Slovenija i Tunis.

Reprezentacija iz Danske putuje direktno za Granoljers, gdje će trenirati do početka SP, a onda u tom gradu i igrati mečeve prve faze takmičenja.

Rivali Crne Gore u grupi A, sa aktuelnim svjetskim i olimpijskim šampionom Francuskom, Njemačkom, Argentinom, Tunisom i Brazilom.

Po četiri prvoplasirane selekcije iz svake od četiri grupe izboriće plasman u osminu finala. Ako zauzme jedno od prva četiri mjesta u grupi, Crna Gora će u osmini finala igrati sa jednom od ekipa iz grupe B, u kojoj su Danska, Makedonija, Island, Katar, Rusija i Čile (prvi iz grupe A sa četvrtim iz grupe B, drugi iz grupe A sa trećim iz grupe B...).

SPISAK

Golmani

1. Rade Mijatović (Dinamo Minsk, Bjelorusija)

2. Marko Rajković (Valens, Francuska)

3. Nebojša Simić (Lund, Švedska)

Lijeva krila

4. Petar Kapisoda (Vest, Švajcarska)

5. Igor Marković (Lovćen)

Desna krila

6. Fahrudin Melić (Gorenje, Slovenija)

7. Marko Lasica (Kangas, Španija)

Pivoti

8. Marko Pejović (Lajons, Holandija)

9. Mladen Rakčević (Metalurg, Makedonija),

10. Nemanja Grbović (Lovćen)

Bekovi

11. Vladimir Osmajić (Cimos, Slovenija)

12. Vasko Ševaljević (Dinamo Minsk, Bjelorusija)

13. Goran Lasica (Lovćen)

14. Draško Mrvaljević (Bregenc, Austrija)

15. Stevan Vujović (Lovćen)

16. Mirko Milašević (Puetro Sagunto, Španija)

17. Zoran Roganović (Lund, Švedska)

18. Žarko Marković (Gepingen, Njemačka)

19. Marko Simović (Al Ahli, Katar)

Bonus video: