Kastratović: Protiv Izraela sa Markovićem i timom iz Španije

Crna Gora će 3. aprila u Podgorici ugostiti Izrael, a isti rivali tri dana kasnije sastaće se u Rišon Lezionu
3 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Beta AP
Zoran Kastratović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.03.2013. 12:38h

Rukometaši koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu u Španiji, uz Žarka Markovića, biće u konkurenciji za mečeve sa Izraelom u nastavku kvalifikacija za šampionat Evrope u Danskoj, kazao je selektor Zoran Kastratović.

Crna Gora će 3. aprila u Podgorici ugostiti Izrael, a isti rivali tri dana kasnije sastaće se u Rišon Lezionu.

Kastratović je kazao da otkaza, odnosno najave nedolaska na reprezentativnu akciju, nema i da su igračima koji će biti u konkurenciji za mečeve sa Izraelom poslati pozivi.

"Nadam se da će sastav koji je igrao na Svjetskom prvenstvu u Španiji biti na raspolaganju stručnom štabu za predstojeće mečeve. Zvanično objavljivanje spiska biće naredne nedjelje, ali generalno to je sastav koji je nastupao u Španiji, uz Žarka Markovivića", rekao je Kastratović agenciji MINA.

On je kazao da računa samo na igrače koji budu raspoloženi da igraju za reprezentaciju.

"Njih 19 je u konkurenciji. Povrede su neminovnost, a za sastav konkurišu spremni i oni koji budu imali ambicije za nastup u reprezentaciji", rekao je Kastratović.

On je kazao da je zadovoljan trenutnim stanjem igrača koji konkurišu za EHF nedjelju, od 1. do 7. aprila.

"Svi igrači koji konkurišu za sastav reprezentacije igraju u svojim klubovima i u dobroj su formi, osim Marka Pejovića koji je prije dvije nedjelje povrijedio ruku", kazao je Kastratović.

Prema njegovim riječima, kratak period za pripreme onemogućio je proširenje spiska.

"Za nove igrače, mlađe i neke koji su trenutno igraju u malo boljoj formi, nemamo vremena. Do prve utakmice imamo samo tri treninga, a nakon toga se dan poslije meča putuje za Izrael. Nema mjesta za proširivanje spiska, a okosnica tima biće sastav koji je nastupao u Španiji", rekao je Kastratović.

Bonus video: