Kastratović: Računam na sve igrače

Upitan za mogućnost da pivot slovenačkog Kopra Bojan Skoko pojača crnogorsku reprezentaciju, on je rekao da nema ništa konkretno i da su neka razmišljanja od prije nove godine.
68 pregleda 4 komentar(a)
Crna Gora:Švedska, rukomet, Foto: Zoran Đurić
Crna Gora:Švedska, rukomet, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.06.2012. 19:05h

Svi rukometaši koji budu u takmičarskoj formi, zdravi i pokažu raspoloženje za nastup u nacionalnoj selekciji biće dobrodošli, kazao je selektor crnogorske reprezentacije Zoran Kastratović.

On je ponovio da će u konkurenciji biti i igrači koji su iz različitih razloga propustili baraž mečeve sa Švedskom.

"Ne mogu a da ne kažem da neće imati isti status kao prije baraža sa Švedskom, ali normalno je da zbog malog fonda igrača koji igraju eminentno takmičenje u situaciji sam da koristim sve raposložive snage", rekao je Kastratović agenciji MINA.

On je, komentarišući eventualno angažovanje igrača iz okruženja, kazao da još nema ništa konkretno, ali da će kao selektor sve uraditi da Crna Gora ima još respektabilniji sastav za naredne akcije.

Upitan za mogućnost da pivot slovenačkog Kopra Bojan Skoko pojača crnogorsku reprezentaciju, on je rekao da nema ništa konkretno i da su neka razmišljanja od prije nove godine.

"Pojavila se obostrana zainteresovanost za realizaciju nastupa za državnu selekciju. Skoko mi je bio interesantan jer igra sa Osmajićem u Kopru na pozicijama 6:0 u odbrani i to je već uigran tandem što se tiče defanzivnih zadataka", kazao je Kastratović.

On je istakao da je Skoko bio interesantan za mečeve sa Švedskom, ali je zbog njegovih obaveza to propalo.

"Ostavio je prostora da nakon pronalska angažmana za narednu sezonu porazgovaramo oko njegovog nastupa za crnogorsku reprezentaciju", rekao je Kastratović.

Prema njegovim riječima, male su šanse da Miladin Kozlina obuče crnogorski dres.

"On je pominjan i prošlog septembra, ali je to demantovao. Trenutno je status kvo".

"Dok ne vidimo šta ćemo uraditi sa sadašnjim sastavom, da li će on na adekvatan način biti ispoštovan u odnosu na rezultat, tek onda ćemo kreirati politiku vezano za igrački kadar, uz dogovor sa čelnicima saveza i praviti strategiju za eventualno pojačavanje", rekao je Kastratović.

On je istakao da to prije svega znači da se sastav pojača igračima porijeklom iz Crne Gore koji nijesu nastupali u junskim kvalifikacijama.

Bonus video: