Kastratović: Sreća prati hrabre

"Ovi momci odnosom prema državnom grbu zaslužuju da im neka sreća na okrene leđa. To se desilo večeras", rekao je Kastratović
76 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora - Izrael, Foto: Zoran Đurić
Crna Gora - Izrael, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.04.2013. 22:22h

Selektor rukometaša Crne Gore Zoran Kastratović nakon meča je bio iscijeđen, uostalom kao i svi u dvorani, jer se njegova ekipa do kraja borila da dođe do očekivane pobjede protiv Izraela (29:28).

"Očekivao sam ozbiljan meč. Zbog kontitucije igrača, Izrael nije atraktivan protivnik, ali vidjelo se da nam niski i brzi igrači baš ne odgovaraju, što je bilo evidentno i na Svjetskom prvenstvu u Španiji. Pripremili smo se adekvatno na njihov način igre, imali smo mnogo problema u toku utakmice da stignemo i prestignemo njihovu prednost. Uz agresivnu igru u odbrani u drugom poluvremenu, uz smanjen broj tehničkih grešaka, uz produžen napad, uspjeli se da se izborimo za još jednu pobjedu u nizu koja nam otvara vrata plasmana na Evropski šampionat u Danskoj", rekao je Kastratović.

Selektor "crvenih" ističe da je njegova ekipe "previše nervozno i rastrzano smo, bez ikakve potrebe, ušli u meč", iz psiholoških razloga".

"Vjerovatno je Svjetsko prvenstvo ostavilo traga. Nijesmo imali strpljenja u napadu, napravili smo veliki broj tehničkih grešaka, što je brzi protivnik kažnjavao lakim golovima. Međutim, večeras ne bih imao šta da kažem ili zamjerim igračima koji su, stvarno, ostavili srce na terenu. Kao rezultat tog zalaganja došla je pobjeda na kraju. I pored loše igre u ovom meču, imamo šest bodova u grupi. Imali smo i sreće, ali sreća prati hrabre. Ovi momci odnosom prema državnom grbu zaslužuju da im neka sreća na okrene leđa. To se desilo večeras", dodao je Kastratović.

Selektor "crvenih" se nada bolje izdanju u subotu u gostima protiv istog rivala.

"Nadam da ćemo u Izraelu svi dati sve od sebe, da napravimo povoljan rezultat, da iz meča izađemo neporaženi", zaključio je Kastratović.

Dragan Đukić, selektor Izraela je bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe, ne i rezultatom.

"Mislim da smo odigrali istorijsku partiju. Trener golmana u našoj selekciji Aleksandru Buligan je rekao da snimak ovog meča treba sa sačuvamo da naredne generacije gledaju kako se igra na strani. Igrali smo dobro, bili smo neopterećeni. Crnu Goru smo, možda, malo iznenadili načinom igre. Iako niko ne može da bude zadovoljan porazom, ali ovo je bio maksimum moje ekipe i ja čestitam od sveg srca na svemu što su dali".

"Čestitam i Crnoj Gori, jer ne gleda se estetski utisak, kakav god da jeste, broje se samo bodovi, a Crna Gora je pobijedila i nastavlja trku za Evropsko prvenstvo. Mi ćemo dati sve od sebe u subotu, ali mislim da je Crna Gora i dalje bolja ekipa od nas, i kad igra onako kako zna i može, onda je favorit i u tom meču. Ali, pravo na nadu nam niko ne može oduzeti, probaćemo da igramo što bolje, rekao je Đukić.

Bonus video: