Kastratović: Zadovoljan sam ovom provjerom

"Rotirali smo 15 igrača u oba pravca, raspoređivali snagu za svih 60 minuta, tako da mogu biti zadovoljan pristupu igri, angažmanu svih 15 momaka", dodao je Kastratović.
55 pregleda 0 komentar(a)
Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.04.2012. 22:26h

Selektor muške rukometne reprezentacije Zoran Kastratović izjavio je da može da "bude zadovoljan provjerom protiv Bosne i Hercegovine, osim sa prvih 10 minuta", kada je ekipa, kako je kazao "djelovala konfuzno u oba pravca".

Crna Gora je danas na startu međunarodnog turnira u Sarajevu poražena od BiH 33:32.

"Imali smo nekoliko promašenih zicera, i manje agresivnu zonu 3-2-1 u odbrani, što nas je dovelo u rezultatski zaostatak. Od sredine prvog poluvremena do 43. ili 44. minuta bili smo u rezultatskoj prednosti, do dva gola razlike, ali mislim da nijesmo imali taktičke discipline u napadu. Domaćin je igrao u kompletnom sastavu, mislim da im je falio samo Harmandić, i normalno je da protiv takvog protivnika ne mogu biti nezadovoljan igrom u većem dijelu utakmice", kazao je Kastratović za "Vijesti".

Selektor Crne Gore je istakao da nijednim porazom ne može biti zadovoljan.

"Ali, u ovom dijelu priprema za junski baraž ovakav poraz manje boli, od jednog ozbiljnog, konkretnog rivala, koji ima iskusne i kvalitetne igrače, i koji je u januarskim kvalifikacijama dva puta pobijedio Grčku", dodao je Kastratović.

Bosna i Hercegovina je bolje ušla u meč, u 14. minutu je vodila čak 9:3, ali je Crna Gora stigla do iznednačenja u 21. minutu (10:10). U nastavku je imala 22:20, u 42. minutu, da bi domaća selekcija serijom 5:0 preokrenula i do kraja rutinski privela meč kraju...

Desni bek Zoran Roganović je bio najefikasniji sa 10 golova, kapiten Draško Mrvaljević je bio bez promašaja sa linije penala.

Tokom 60 minuta šansu je dobio 15 igrača, među kojima i debitant Goran Lasica, a jedino nije igrao drugi debitant, golman Berana Lazar Pešić.

"Imamo i problema što nekoliko igrača koji ne igraju u svojim klubovima, tu prije svega mislim na rekovalescenta i kapitena Mrvaljevića. Međutim, iskoristili smo i ovaj meč da i on dobije adekvatnu minutažu, da da puni puni doprinos igri reprezentacije. Rotirali smo 15 igrača u oba pravca, raspoređivali snagu za svih 60 minuta, tako da mogu biti zadovoljan pristupu igri, angažmanu svih 15 momaka", dodao je Kastratović.

Sredinom prvog poluvremena van igre je zbog povrede Ahilove tetive morao pivot holandskog Lionsa, bivši član Lovćena, Marko Pejović.

"Treba da sačekamo 24 sata da vidimo reakciju. Nadam da neće biti povreda sa nekim ozbiljnim posljedicama", zaključio je crnogorski selektor.

Crna Gora u četvrtak veče (20.30 časova) u drugom kolu turnira igra sa Italijom.

Bonus video: