Keln i iduće godine domaćin fajnl-fora Lige šampiona

Fajnl-for naredne muške LŠ na programu je 26. i 27. maja 2012. godine u "Lankses areni"
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2011. 21:28h

S obzirom na odličnu organizaciju i veliki uspjeh kompletnog događaja u prethodne dvije godine, odluka je bila očekivana – Izvršni komitet Evropske rukometne federacije na današnjem zasijedanju na Malti dodijelio je Kelnu organizaciju finalnog turnira Lige šampiona za muškarce za 2012. godinu, što znači da će „Lankses arena“ treći godinu zaredom ugostiti četiri najbolje ekipe u LŠ.

„Keln je zavrijedio mogućnost da treći put zaredom bude organizator fajnl-fora Lige šampiona. Uživali smo u prethodna dva sjajno organizovana događaja, dijelom zahvaljujući odličnoj saradnji sa lokalnim irganizatorom, ali, takođe, i zbog više hiljada navijača koji su priredili nezaboravnu atmosferu u „Lankses areni“, kazao je Mihael Viderer, generalni sekretar EHF-a.

Fajnl-for naredne muške LŠ na programu je 26. i 27. maja 2012. godine.

Ovogodišnje finale muške Lige šampiona između Barselone i Siudad Reala posmatralo je svih 19.750 gledalaca u „Lankses areni“.

Na današnjem Izvršnom komitetu EHF-a, dodijeljene su i četiri “specijalne pozivnice” – od pet prijavljenih klubova, “vajld kard” su dobili španski Valjadolid, njemački Rajn-Nekar Leven, francuski Dankerk i poljski Vive Kielce. Otpao je danski Skjern.

Ova četiri tima će se turnirski, 3. i 4. septembra, boriti za jedno mjesto koje vodi u grupnu fazu Lige šampiona.

U ženskoj Ligi šampiona, posljednje neraspodijeljeno mjesto u drugoj rundi kvalifikacija pripalo je norveškom Tertnesu, predstavniku zemlje aktuelnog klupskog prvaka Evrope (Larvik).

Iako je bio tek trećeplasirani u nacionalnom šampionatu, mjestu u drugoj rundi kvalifikacija dobio je i danski Viborg, nekadašnji prvak Evrope.

Žrijeb grupne faze muške i ženske LŠ na programu je 28. juna u Beču, u sjedištu Evropske rukometne federacije. Dan kasnije biće žrijebane grupe za kvalifikacije za LŠ.

Rukometašice Budućnosti će, podsjećanja radi, biti žrijebane iz drugog šešira.

Bonus video: