Klara Voltering ostaje do 2015.

Fenomenalna Njemica je razmišljala da završi karijeru i posveti se porodičnom biznisu, ali je presudila želja da nastavi i pokuša da bar još jednom osvoji Ligu šampiona
9 komentar(a)
Nora Merk i Klara Voltering, Foto: Zoran Đurić
Nora Merk i Klara Voltering, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.02.2014. 09:46h

Uprava Budućnosti je tražila čuvarku mreže i našla je tamo gdje se najviše i nadala. U svojim redovima - Klara Voltering je pristala da produži ugovor do ljeta 2015. godine.

Fenomenalna Njemica je razmišljala da završi karijeru i posveti se porodičnom biznisu, ali je presudila želja da nastavi i pokuša da bar još jednom osvoji Ligu šampiona.

Budućnost će naredne sezone svakako biti jedan od glavnih favorita, jer će ionako moćnu ekipu pojačati Katarina Bulatović, koja će se vratiti nakon epizoda u Olkimu i Đeru.

Voltering je u Podgoricu stigla 2011. godine i pokazala da je jedno od najboljih pojačanja u istoriji kluba. Odmah je osvojila Ligu šampiona, čemu je značajno doprinijela, a nakon povlačenja Bojane Popović je dobila i kapitensku traku.

23 odbrane imala je Klara Voltering na gostovanju Đeru, na kojem je Budućnost uzela bod prvaku Evrope (23:23). I u mečevima sa Krimom i Larvikom je bila fenomenalna - protiv Slovenki je zaustavila 13 šuteva i sedmerac, a primila svega 10, prije nego što je ustupila mjesto Marti Žderić.

I u duelu sa Larvikom je imala 15 odbrana... Zbog toga je jasno koliko njen ostanak znači Budućnosti.

Jelena Despotović u MTK-u

Pošto u Budućnosti nema mnogo prostora za igru, Jelena Despotović će do kraja sezone biti pozajmljena MTK-u iz Budimpešte.

Mlada rukometašica će sa klubom iz glavnog grada Mađarske igrati plej-aut, a očekuje se da će imati veliku minutažu, čime će steći iskustvo neophodno za Ligu šampiona.

Ništa od Karmen Martin

Od želje da u Podgoricu dođe Karmen Martin nema ništa - reprezentativka Španije nije mogla da čeka rasplet situacije sa Radmilom Petrović, pa je potpisala ugovor sa Bukureštom.

Bukurešt doveo Maneu i Tolnai, želi i Anđelu

U glavni grad Rumunije stiže još jedna bivša igračica Krima, Linea Torstenson, a već od srijede članice tima koji je prije neki dan preuzela Dankinja Mete Klit, biće Oana Manea i Talida Tolnai.

Rumunske reprezentativke su iskoristile lošu finansijsku situaciju u Ljubljani i uzele ispisnice, a za novi klub bi mogle da debituju već 1. marta protiv Korone Brašov. Dakle, neće igrati protiv Budućnosti u 6. kolu glavne faze Lige šampiona...

Bukurešt želi još jednu igračicu Krima, i to Anđelu Bulatović, ali Tone Tiselj čini sve da je zadrži u Sloveniji.

Bonus video: