Klasik: Budućnost u napadu na Đer

Obračun timova koji su osvojili sedam od posljednjih osam titula prvaka Evrope danas (17 časova) u „Audi areni”
2544 pregleda 1 komentar(a)
Opet igra protiv svog najvećeg rivala: Milena Raičević, Foto: Boris Pejović
Opet igra protiv svog najvećeg rivala: Milena Raičević, Foto: Boris Pejović

Na redu je rukometni klasik - u 17 časova u „Audi areni” sudariće se Đer i Budućnost. Obračun timova koji su osvojili sedam od posljednjih osam titula prvaka Evrope mogao bi da već u 2. kolu riješi situaciju u grupi 2 glavne faze i odluči ko će pred četvrtfinale imati prednost domaćeg terena.

Podgoričanke imaju tri boda manje od trostrukog uzastopnog šampiona Starog kontinenta, ali vjeruju da mogu da osvoje Mađarsku.

- Sigurna sam da će publika biti bučna, ali to neće biti problem za nas. Želimo da igramo pametno od 1. minuta, da ne jurimo mi za njima, nego da one jure za nama. Vjerujem da smo se spremile na pravi način i da ćemo dati maksimum - istakla je Milena Raičević.

Đer je u prethodnih 10 dana ima dva velika kiksa - prvo je izgubio od Šiofoka (34:29), a potom na domaćem terenu remizirao sa Brestom (27:27). To je šansa za Budućnost, koja je u pripremnom periodu savladala Đer baš u Brestu 31:23.

- Te dvije utakmice su pokazale neke njihove slabosti. Pred početak sezone igrale smo sa njima, ali na utakmicu moramo da zaboravimo, jer je bila davno. Golmanke su im bile najslabija karika protiv Bresta, jer su do 55. minuta imale samo jednu odbranu. Bilo je to njihovo najgore izdanje i zbog toga ne smijemo da se opustimo, da pomislimo da će sada biti slično. Radi se, ipak, o šampionu Evrope.

Raičevićeva naglašava da je širok izbor Gabora Danjija možda i najjače oružje rivala.

- Đer ima brz napad, uigrane akcije i, prije svega, vrhunske igračice. Ko god da uđe, isto je. Za svakoga moramo da se spremimo na poseban način - zaključila je kapitenka „plavih”.

Prije šest dana, u „Audi areni” je sjajna bila golmanka Sandra Toft i omogućila Brestu da vodi sve vrijeme. I danas bi uloga Marine Rajčić i Emili Sando mogla da bude jako bitna.

- Đer je dugo godina najbolja ekipa u Evropi i biće nam potreban pravi fokus. Protiv Bresta nije pokazao ono što može, a vjerujem da nam dobra priprema, sigurnost u odbrani i napadu može donijeti puno i doprinijeti da ostvarimo pobjedu - naglasila je Rajčićeva.

Koliko god to čudno zvučalo, 26-godišnja Podgoričanka priznaje da joj je lakše da se spremi za duel sa Đerom, nego sa nekom drugom ekipom.

- Đer je jedna od lakših ekipa za pripremu. Igra miran, kvalitetan napad i ne žuri sa šutevima. Znamo koliko su opasne njihove igračice, tražiće našu najveću energiju. Od prvog minuta moramo da budemo maksimalne. Svi jedva čekamo ovakve utakmice.

Rajčićeva je ubijeđena da njene saigračice mogu da učine da Amandin Lejno i Eva Kiš opet budu nezapažene između stativa.

- Ne sumnjam da možemo da uradimo isto što Brest. Šuterski smo mnogo napredovale, ekipa je sazrela i vjerujem u moje saigračice.

Bonus video: