Ključ je na Donu: Budućnost u Rostovu za 1. mjesto u grupi

Rukometašice Budućnosti sjutra (14 časova) igraju derbi 2. kola grupe 1
509 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: BORIS PEJOVIC
Katarina Bulatović, Foto: BORIS PEJOVIC

Preko Tivta su u Moskvu juče otputovale dvije najjače crnogorske ekipe.

I dok su košarkaši Budućnosti ostali u glavnom gradu Rusije, gdje večeras rasterećeno mogu da odigraju meč 21. kola Evrolige protiv slavnog CSKA, rukometašice Dragana Adžića su nekoliko sati provele na aerodromu Šeremetjevo i produžile ka Rostovu, gdje ih čeka veliki derbi.

U gradu na Donu, Budućnost će sjutra (14 časova) igrati možda i ključni meč u glavnoj fazi Lige šampiona. „Plave” bi pobjedom gotovo i teoretski osigurale plasman u četvrtfinale, ali i napravile ključni korak ka osvajanju 1. ili 2. mjesta u grupi 1, koja donose lakšeg rivala u četvrtfinalu i revanš u „Morači”.

Rostov će igrati bez glavne zvijezde, najkorisnije igračice Evropskog prvenstva u Francuskoj i Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Ane Vjahireve, koja je povrijedila lakat lijeve ruke na utakmici sa Mecom.

- Ona je bila pokretač ekipe. Rostovu će biti teško bez nje, ali ne sumnjam da je Ambros Martin već spremio drugu igračicu koja će odraditi njenu ulogu. Sve su opasne, dosta je reprezentativki Rusije i drugih selekcija, fenomenalne su na svim pozicijama i sigurno nam neće biti lako zato što Vjahireve nema. Biće za nijansu lakše, ali to je vrhunska ekipa i svaka igračica će željeti da se dokaže i pokaže da i na nju može da se računa - naglasila je Katarina Bulatović, koja je prošle sezone baš sa Vjahirevom bila konkuretkinja u Rostovu.

Adut tima Ambrosa Martina, koji je četiri puta osvojio Ligu šampiona sa Đerom, biće odbrana.

- Na utakmici sa Rusijom smo pokazale da možemo da šutnemo i spolja i da prođemo na šest metara. To je recept, biće teško, jer su Ruskinje visoke na sredini odbrane. Ali, možda ćemo pokušati da damo golove i sa nekih drugih pozicija, a ne samo kroz sredinu - ističe Bulatovićeva.

Prije šest dana, Mec je nanio prvi poraz Rostovu ove sezone (29:25), nakon 20 pobjeda i remija, i pokazao Budućnosti šta bi trebalo da radi.

- Mogle smo i da pogledamo kako Rostov igra bez Vjahireve, jer je izašla u 39. minutu zbog povrede. Sigurno je i rival imao vremena da se spremi za nas, ali je Mecov recept bio super. Francuskinje su igrale fenomenalnu odbranu i bile strpljive u napadu, to je recept i za našu utakmicu - zaključila je 34-godišnjakinja, koja takođe ima četiri trofeja u Ligi šampiona (dva sa Budućnosti, po jedan sa Slagelseom i Đerom).

Bonus video: