Knežević i Marković obilježili 2012.

Nagradu je primila i Anđela Bulatović, ali u ime svoje prezimenjakinje Katarine, koja je najbolja crnogorska rukometašica u inostranstvu...
66 pregleda 0 komentar(a)
Rukometni savez, Foto: Zoran Đurić
Rukometni savez, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.12.2012. 21:42h

Na godinu kakva se vjerovatno nikada neće ponoviti, Rukometni savez Crne Gore stavio je tačku dodjelom nagrada najboljima. U hotelu "Maestral" u Pržnu, pojavilo se četvoro od šest laureata - najbolji rukometaši u zemlji Milena Knežević i Igor Marković, najuspješniji igrač u inostranstvu Fahrudin Melić i Vuko Borozan, koji je proglašen za najboljeg mladog rukometaša Crne Gore.

Kadetski i juniorski reprezentativac je ponikao u Cepelinu, a od ljetos je član hrvatskog Karlovca.

Nagradu je primila i Anđela Bulatović, ali u ime svoje prezimenjakinje Katarine, koja je najbolja crnogorska rukometašica u inostranstvu. Nauspješniju mladu igračicu, Jelenu Despotović, na skromnoj svečanosti u jednom od najboljih hotela na našem primorju "glumila" je direktorica svih ženskih selekcija i potpredsjednica RSCG, Snežana Damjanac.

"Nisam samo ja zaslužila ovu nagradu, već svaka moja saigračica. Samo zahvaljujući njima i svim uspjesima koje smo zajedno ostvarile, ovo priznanje je došlo u moje ruke", istakla je Kneževićeva, koja je sa reprezentacijom prigrabila evropsko zlato i olimpijsko srebro, a u dresu Budućnosti uzela Ligu šampiona, regionalnu ligu i domaću duplu krunu.

Marković je sa Lovćenom osvojio prvu duplu krunu u crnogorskom muškom rukometu, a sa reprezentacijom se domogao Svjetskog prvenstva i približio se šampionatu Starog kontinenta.

"Obaveza mi je da nastavim ovako. Zahvalio bih se upravi, trenerima i saigračima, jer je rukomet kolektivni sport i bez njihove pomoći ne bih uzeo ovu nagradu. Nadam se da ćemo i u reprezentaciji nastaviti da igramo kao do sada i da ćemo obradovati naciju kao rukometašice", poručio je kapiten Cetinjana.

Kada je biran najbolji crnogorski rukometaš u inostranstvu, dilema nije bilo - Melić je trenutno peti strijelac Lige šampiona, a sjajnim igrama se izborio za prelazak u Pari Sen Žermen, koji će naredne sezone biti jedan od kandidata za titulu prvaka Evrope.

"Hvala ljudima koji su od početka vjerovali u mene. Neizmjerno sam srećan, ova nagrada mi puno znači. Biće mi veliki motiv da na Svjetskom prvenstvu pokažem da je došla u prave ruke", naglasilo je 28-godišnje desno krilo.

Bonus video: