Knežević: U naredna dva meča nam je potrebno mnogo više

82 pregleda 4 komentar(a)
crnogorske rukometašice, Foto: Ehf-euro.com
crnogorske rukometašice, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 14.12.2014. 21:15h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Zagreb - Milena Knežević je ponovo vukla ekipu i sa osam golova bila nerješiva enigma za Njemice. Ali, nije „poletjela“...

"Počele smo dobro, drugo poluvrijeme je bilo još bolje i zasluženo smo pobijedile. Čeka nas Holandija, koja je, kao i Švedska, sjajna ekipa. Protiv njih će nam biti potrebno mnogo više nego što smo pokazale na ovoj utakmici", poručio je 24-godišnji bek.

Suzana Lazović poručuje da sve mogu još bolje.

"Ispravile smo greške koje smo pravile protiv Francuske. Još ne igramo odbranu na nivou na kojem možemo, jer smo pred kraj poluvremena dozvolile Njemačkoj da se vrati. To ne bi trebalo da se dešava, jer kad krenemo da „gazimo“ moramo da držimo kontinuitet. Bitno je da smo dobile, a sada ćemo da se posvetimo Holandiji. I preostale dvije utakmice su nam jako bitne za prolazak, ali treba da razmišljamo samo o tome kako da što bolje odigramo odbranu. Ona je uvijek bila naš najjači adut i iz nje proizlaze laki golovi".

Marina Rajčić (eks Vukčević) ušla je u igru u 22. minutu i zaustavila sedmerac Jevgenije Minevskaje, Njemice rođene u Minsku. Tu nije stala, već je odbranila i tri vezana šuta djevojke porijeklom iz Litvanije, Kim Naidzinavičus. To je omogućilo Crnoj Gori prednost na poluvremenu.

"Odigrale smo odlično, ova pobjeda nam mnogo znači. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Nikada nisam bila opuštenija na golu, jer su moje saigračice bile izvanredne u odbrani i bio je veliki gušt braniti. Protiv Holandije očekujem dobru igru i, naravno, pobjedu", istakla je 21-godišnja golmanka.

Dragan Adžić, selektor Crne Gore: Jako sam srećan što smo nakon poraza od Francuske uspjeli da se vratimo i pobijedimo jako kvalitetnu Njemačku. S ovim trijumfom ostajemo u igri za visok plasman, a želimo da dođemo do Budimpešte.

Hajne Jense, selektor Njemačke: Igrali smo mnogo bolje u napadu nego protiv Švedske. U prvom poluvremenu sam bio zadovoljan. U nastavku nismo bili dovoljno dobri da probijemo odbranu rivala.

Bonus video: