Komovi dobili i drugi derbi

Tim iz Andrijevice je prošle subote u Beranama savladao Cetinjanje 31:22, a večeras i Tivćane - 28:22.
1564 pregleda 1 komentar(a)
Rukometaši Komova, Foto: Privatna arhiva
Rukometaši Komova, Foto: Privatna arhiva

Činilo se da će biti trka udvoje, ali biće utroje - Komovi su za osam dana dobili i drugi veliki derbi i poslali jasnu poruku da će se sa Lovćenom i Partizanom boriti za titulu.

Tim iz Andrijevice je prošle subote u Beranama savladao Cetinjanje 31:22, a večeras i Tivćane - 28:22.

Meč je bio veoma uzbudljiv i napet, jer su gosti već u 9. minutu ostali bez Vuka Kaluđerovića, a Andrijevčani u 28. bez reprezentativca Aleksandra Bakića. Obojica su dobila crvene kartone.

Iako su ostali bez najboljeg igrača lige pri vođstvu 12:11, izabranici Đorđija Markovića su odigrali odlično do kraja i zasluženo slavili. Tim Ranka Bane Popovića nije ni zaslužio bodove, jer je u posljednjih 19 minuta samo dva puta tresao mrežu.

Nemanja Marsenić je bio najbolji u domaćem timu sa šest golova, po pet su dali Bakić i Balša Račić. U poraženom timu su najbolji bili Đorđo Peruničić sa sedam i Veselin Drakulović sa pet.

Komovi i Partizan sada imaju skor 6:2, s tim da bi domaćinu mogao da se izbriše poraz od Mornara 7, ako Barani ne uđu u Mini ligu za prvaka.

Lovćen se osamio na vrhu pobjedom u Danilovgradu (35:24), nakon koje ima skor 7:1. Vuk Latković je dao osam, a Luka Vukićević sedam golova, dok su kod domaćih najbolji bili Draško Kaluđerović i Filip Racković sa po četiri.

Do kraja regularnog toka je još šest kola, a već sada je jasno da će se voditi velika bitka za 4. mjesto, koje vodi u Ligu za prvaka.

Do večeras je na toj poziciji bio usamljen Rudar, ali su ga stigli Jedinstvo i Budvanska rivijera.

Bjelopoljci su savladali upravo Pljevljake 28:20 uz devet golova Danila Joksimovića, dok je Budvanska rivijera u gostima bila bolja od Mornara 7 (40:34).

Bonus video: