Komovi i Budvanska rivijera u finalu

Tim iz Andrijevice u Bijelom Polju savladao Jedinstvo 23:21, Rivijera bolja od Partizana (20:18)
982 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje rukometaša i navijača Komova, Foto: RSCG
Slavlje rukometaša i navijača Komova, Foto: RSCG

U 13. izdanju, Kup Crne Gore će dobiti petog osvajača - u finalu u Bijelom Polju sjutra (18 časova) sudariće se debitant u finalima, Komovi, i poraženi iz 2015. godine, Budvanska rivijera.

Ko god da pobijedi, izjednačiće se na vječnoj listi sa Beranama, Sutjeskom i Partizanom, a devet pehara Lovćena vjerovatno niko nikada neće stići...

Budvani su u prvom polufinalu u bjelopoljskom „Nikoljcu” savladali Partizan 20:18.

Tim Brana Božovića je odlično otvorio meč, poveo 4:0 i 5:1, potom i 7:2, ali su Tivćani u nastavku preokrenuli na 14:12.

Partizan je imao i zicer za 18:15, ali je Aleksa Perišić nagazio liniju šesterca, nakog čega je Budva izjednačila na 17:17.

Nemanja Drakulović je vratio prednost osvajaču Kupa iz 2016. i šampionu iz 2017. godine, ali je tim iz prijestonice crnogorskog turizma opet stigao do vođstva (19:18).

Tada je Veselin Drakulović izborio sedmerac, loptu je uzeo najbolji igrač Partizana Đorđo Peruničić, ali je 18-godišnji Haris Suljević izrastao u apsolutnog heroja i fenomenalno izdanje zaokružio 14. odbranom. Nakon Božovićevog tajm-auta gol odluke je dao Marko Zeković...

Petar Eraković je sa sedam golova bio najefikasniji u timu koji se zasluženo bori za pehar, jer je u četvrtfinalu izbacio neprikosnoveni Lovćen. Zeković je bio precizan četiri puta, dok su Tivćane predvodili Peruničić sa pet i Mile Ćuzović sa četiri pogotka.

Nakon drugog polufinala u „Nikoljcu” je viđena bakljada, ali ne domaćih, nego znatno brojnijih navijača iz Andrijevice, koji su slavili istorijski trijumf Komova (23:21).

Aktuelni vicešampion Crne Gore je vodio od starta i sasvim zasluženo savladao Jedinstvo. Blistao je reprezentativac Aleksandar Bakić sa devet golova, a sjajan je bio i Vladan Kastratović sa sedam.

Kod domaćih su odskočili Slobodan Zonjić sa osam i Milun Danić sa četiri pogotka.

U Bijelom Polju će se sjutra (15 časova) igrati i finale Kupa Crne Gore za rukometašice, u kojoj će se već viđenom osvajaču pehara Budućnosti suprotstaviti drugi tim podgoričkog velikana...

Bonus video: