Kulenović, Čizmović i Peruničić zadovoljili i ostaju u Lovćenu

"Zadovoljni smo kako smo završili posao u prelaznom roku, imajući u vidu naše trenutne finansijske mogućnosti", rekao nam je predsjednik Lovćena Dragan-Cogo Ražnatović.
95 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2013. 22:26h

Lovćen je danas kompletirao ekipu za narednu sezonu - probu su protekle nedjelje uspješno prošli, ali i postigli dogovor sa upravnom cetinjskog kluba, desni bek iz Bosne i Hercegovine Alen Kulenović, pivot Stefan Čizmović i lijevi bek Đorđo Peruničić.

Kulenović (25 godina, visok 203cm) je bivši igrač Borca iz Banjaluke i švedskog Savehofa, a prošlu sezonu je proveo u Iranu. Đorđo Peruničić je ponikao u Lovćenu, a igrao je i u Cepelinu i prošle sezone u Budvanskoj rivijeri. Bio je član kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore. Najzad, 20-godišnji Čizmović stiže iz Sutjeske, a bio je kadetski i juniorski reprezentativac.

"Zadovoljni smo kako smo završili posao u prelaznom roku, imajući u vidu naše trenutne finansijske mogućnosti", rekao nam je predsjednik Lovćena Dragan-Cogo Ražnatović.

Osim pomenute trojice, Lovćen su u ovom prelaznom roku pojačali Poljak Lukaš Ačruk (lijevi bek), Danijel Vukićević (srednji bek), sa pozajmice iz Ulcinja se vratio lijevi bek Vuk Latković, a prvom timu je priključen i mlađani Vukan Lipovina (lijevo krilo). Ostali koji su bili na probi (Čampar, Nikočević, Pavićević …) nijesu u ovom trenutku zadovoljili ukuse trenera Kasima Kamenice…

Lovćen su na kraju sezone napustili pivotmen Nemanja Grbović, srednji bek Marko Jovetić, desni bekovi Ivan Perišić (Segedin, Mađarska) i Vladan Lipovina (Kuenka, Španija), a tokom prošle sezone i Stevan Vujović i Zlatko Daskaloski.

"To što smo imali u okruženju, nešto smo kompletirali, riješili nedostatak igrača na određenim pozicijama, u skladu sa mogućnostima kluba. Ekipa je zaokružena, a da bih bio u potpunosti zadovoljan izgledom, odnosno kompozicijom tima, ovoj ekipi fali drugi ljevak na desnom beku i visoki pivotmen. To ćemo rješavati na drugačiji način, a koliko ćemo u tome uspjeti, pokazaće period pred nama. Moj zadatak je da ukomponujem ekipu i napravim kompaktnu i homogenu cjelinu, koja će ispuniti naša očekivanja", kaže za “Vijesti” trener Cetinjana Kasim Kamenica.

Kamenica dodaje da je rano za priču o dometima novog tima Lovćena.

"Prvo treba da prođemo zahtjevan rad, dobar program priprema, da paralelno sa fizičkom pripremom radimo i na uigravanju. Želim i da vidim kako ekipa igra pod pritiskom. Prihvatićemo se izazova na hrabar način, onako kako dolikuje mentalitetu ekipe", zaključio je Kamenica.

Pobjeda protiv Goražda

Lovćen je danas krenuo i sa kontrolnim mečevima, a u prvom duelu je na Cetinju savladao Goražde 36:24 (15:13).

Najefikasniji u Lovćenu bili su pivot Ivan Radović i desno krilo Draško Kaluđerović sa po šest golova, Vuk Latković je dodao pet, a kapiten Igor Marković i Čizmović po četiri...

U ekipi Goražda bolji od ostalih su bili Marić, Fazlić i Delić sa po četiri gola.

Isti rivali igraće i sjutra od 10.30 časova.

Bonus video: