Lako za Stojanovića i Mrvaljevića

Kapiten crnogorske reprezentacije Draško Mrvaljević, koji već drugu godinu igra u Bundes ligi, sa Gepingenom je favorit u dvomeču sa protiv rumunske Odorheje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2011. 18:05h

Kakvo je stanje u crnogorskom muškom rukometu svjedoči i podatak da na današnjem žrijebu za 1/16 finala tri evropska kupa, Kupa EHF, Kupa kupova i Čelendž kupa, nije bilo nijednog našeg predstavnika.

Svi crnogorski timovi koji su se prijavili ove sezone za evrokupove nijesu, naime, prebrodili ni prve prepreke – Sutjeska i Mojkovac su eliminisani u drugom kolu Kupa EHF, dok je Lovćen eliminisan u trećem kolu Kupa kupova.

Da ne bude zabune, druga odnosno treća runda pomenutih kupova bila je startna za crnogorske klubove. Pri čemu su Lovćen i Sutjeska odlučili na oba meča odigraju u gostima, protiv portugalske Benfike, odnosno hrvatskog Neksea.

Jedino je šampion Mojkovac, protiv Crvene zvezde, ispoštovao svoje navijače, iako je revanš igrao u Bijelom Polju, pošto dvorana u Mojkovcu ne ispunjava sve standarde za evropska takmičenja.

Ako nije bilo klubova, vijesti iz Beča, sjedišta Evropske rukometne federacije, čekalo je nekoliko crnogorskih igrača, posebno onih u Kupu EHF.

Proslavljeni crnogorski golman Goran Stojanović, bivši reprezentativac, jedan od najboljih golmana u Bundes ligi, koji posljednjih godina ima puno problema sa povredom leđa, sa Rajn Nekar Levenom će u šesnaestini finala Kupa EHF igraće protiv švedskog Guifa, u kojem je nekada igrao još jedan bivši reprezentativac, Aleksandar Svitlica. Njemci su apsolutni favoriti, bez obzira što prvi meč igraju kod kuće.

Kapiten crnogorske reprezentacije Draško Mrvaljević, koji već drugu godinu igra u Bundes ligi, sa Gepingenom je favorit u dvomeču sa protiv rumunske Odorheje. Gepingen je domaćin u prvom meču.

Slovenačko Gorenje, u kojem od ljetos igra Fahrudin Melić, desno krilo crnogorske selekcije, u prethodnoj rundi ovog takmičenja eliminisao je španski Valjadolid, a u šesnaestini finala će igrati protiv izraelskog Makabi Rišona. Revanš se igra u Izraelu.

Crnu Goru će u šesnaestini finala Kupa kupova predstavljati jedino Miloš Milošević, član prve generacije crnogorske reprezentacije koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Norveškoj, koji će u dresu Vojvodine igrati protiv ukrajinskog Motora (revanš se igra u Novom Sadu).

Prvi mečevi šesnaestine finala igraju se 11/12. februara iduće godine, reavnši su nedjelju dana kasnije.

Bonus video: