"Lavice" danas sa Slovenijom, pa dvomeč sa "vatrenima"

57 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Despotović, Foto: Savo Prelević
Jelena Despotović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2016. 11:05h

Četvrti dan priprema i već „put pod noge” - nakon što rano jutros odrade šesti trening u „Morači”, rukometašice Crne Gore će otići na kratku, ali vrlo sadržajnu odiseju.

U 15.10 časova će odletjeti u Ljubljanu, već od 18.30 će odigrati utakmicu sa Slovenijom i nakon nje se prebaciti do hrvatskog Ivanić Grada, gdje će se u petak i subotu sudariti sa „vatrenima”. Ta tri meča će biti jedina u pripremama „lavica” za Evropsko prvenstvo u Švedskoj, koje za njih počinje 5. decembra duelom sa Danskom u Malmeu.

"Cilj na ove tri utakmice nam je da se što bolje uigramo, da vidimo šta nam ne ide i da to malo više vježbamo, kako ne bismo imale problem kada bude najvažnije. Tokom EHF nedjelje protiv Makedonije je to dobro izgledalo, jer su sve djevojke željele da se pokažu i zasluže mjesto u ekipi. Bili su zadovoljni i selektor i ljudi iz Saveza, ali tek slijedi ono pravo", podsjeća Jelena Despotović.

Nakon Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Adžić je napravio rez. Odlučio je da se, bar za ovaj šampionat, zahvali najiskusnijim igračicama i da šansu djevojkama koje će biti u konkurenciji i za OI u Tokiju. Ambicije, naravno, ne mogu biti kao do sada, ali se čini da se igračice odlično slažu. Uostalom, sada je i mnogo manja razlika u godinama između reprezentativki nego ranije.

"Potpuno je nova ekipa, ali je atmosfera super. Neke igračice dugo nisu bile tu, tako da se polako uklapamo i uigravamo detalje u odbrani i napadu. Analiziramo protivnike svakog dana, spremamo se za ono što nas čeka u Švedskoj", ističe lijevi bek Debrecina.

S obzirom na to da igra u Mađarskoj, Despotovićeva dobro poznaje trećeg rivala Crne Gore, ali priznaje da je duel sa Češkom najbolja šansa za prolazak u drugu fazu.

"Mađarska je napadačka ekipa i veoma je jaka. Liga je vrlo dobra i ubijeđena sam da će Mađarska biti jedna od boljih reprezentacija na Evropskom prvenstvu. Za Češku se najviše spremamo, mislimo da protiv nje imamo najveću šansu, ali ćemo na isti način ući u tu, kao i u utakmice sa Danskom i Mađarskom. Ako se budemo borile do kraja, imaćemo šansu i protiv te dvije selekcije", naglasila je 22-godišnja Podgoričanka.

Despotovićeva je bila u timu koji je na kvalifikacionom turniru u Arhusu izborio vizu za Olimpijske igre, ali nije otišla u Rio de Žaneiro, kao ni Bobana Klikovac i Itana Grbić. Na pitanje da li očekuje veću ulogu, jer sada nema osam igračica, diplomatski je odgovorila:

"Nadam se da ću dobiti šansu i da ću je iskoristiti".

Bonus video: