„Lavice” najmlađa ekipa u Švedskoj

Među 20 igračica na koje računa Adžić najstarija je Jasna Boljević (eks Tošković), koja je u martu proslavila 27. rođendan
80 pregleda 16 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2016. 20:45h

Tri sedmice pred početak Evropskog prvenstva, Dragan Adžić je objavio spisak igračica na koje računa. Kao što je i najavio, potpuno je podmladio tim, pa će „lavice” biti ubjedljivo najmlađa ekipa na šampionatu koje se održava u Švedskoj od 4. do 18. decembra.

Među 20 igračica na koje računa Adžić najstarija je Jasna Boljević (eks Tošković), koja je u martu proslavila 27. rođendan. Godinu od nje su mlađe Milena Raičević i Majda Mehmedović, po 25 imaju Andrea Klikovac i Ivana Božović, Suzana Lazović i Sanja Premović po 24, Marina Rajčić 23, Jelena Despotović 22, a Bobana Klikovac 21.

Preostalih 10 igračica na koje Adžić računa imaju 20 ili manje godina. Osam ih je iz odlične kadetske i juniorske reprezentacije koju je vodila Maja Savić, a pozvane su i 18-godišnja Tatjana Brnović iz Danilovgrada i treća golmanka Budućnosti Anastasija Babović, koja će tokom EHF Eura, 13. decembra, proslaviti tek 16. rođendan.

Na spisku nema čak osam igračica sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Bojana Popović i Radmila Petrović su završile karijere, Anđela Bulatović se zvanično oprostila od nacionalnog tima, a na širem spisku od 28 igračica nije bilo ni Sonje Barjaktarović.

Na njemu su bila imena Marije Jovanović, Katarine Bulatović, Jovanke Radičević i Biljane Novović, ali je Adžić odlučio da pruži šansu djevojkama sa kojima želi da napadne plasman na OI u Tokiju 2020. godine.

Crna Gora će igrati u grupi C u Malmeu. Prvi rival, 5. decembra, biće joj Danska, dva dana kasnije je vjerovatno i ključni meč za plasman u glavnu fazu sa Češkom, a 9. decembra je obračun sa Mađarskom. Tri najbolje ekipe će se u Helsingborgu ukrstiti sa selekcijama iz grupe D, u kojoj su Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska.

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak, 21. novembra u Podgorici.

Spisak - golmanke

Marina Rajčić (Mec, Francuska)

Ljubica Nenezić (Bekeščaba, Mađarska)

Anastasija Babović (Budućnost)

Krila

Majda Mehmedović (CSM Bukurešt, Rumunija)

Ivona Pavićević (Budućnost)

Itana Grbić (Budućnost)

Dijana Ujkić (Budućnost)

Sanja Premović (Zaglebje Lubin, Poljska)

Bekovi

Milena Raičević (Budućnost)

Đurđina Jauković (Budućnost)

Vanesa Agović (Budućnost)

Đurđina Malović (Budućnost)

Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska)

Ivana Božović (MKS Lublin, Poljska)

Andrea Klikovac (Vardar, Makedonija)

Jasna Boljević (Roman, Rumunija)

Tatjana Brnović (Danilovgrad)

Pivotkinje

Suzana Lazović (Budućnost)

Ema Ramusović (Budućnost)

Bobana Klikovac (Debrecin)

Bonus video: