„Lavice” nisu tužne: Ovo je podstrek

„Malo smo slabije počele, jer je dosta mladih igračica, a neke igraju prve velike utakmice. Vidjelo se da smo bile stegnute, ali smo se u drugom poluvremenu opustile, odigrale sjajnu odbranu i odsta dobar napad”, rekla je Milena Raičević
89 pregleda 5 komentar(a)
Itana Grbić, Foto: Swe2016.ehf-euro.com
Itana Grbić, Foto: Swe2016.ehf-euro.com
Ažurirano: 05.12.2016. 22:30h

Tako malo je nedostajalo za senzaciju. Na početku novog ciklusa, rukometašice Crne Gore su ispustile šansu da bar uzmu bod Danskoj, ali nisu previše tugovale, jer su shvatile da mogu mnogo.

Možda ne već na ovom Evropskom prvenstvu, ali na narednim takmičenjima sigurno..

„Malo smo slabije počele, jer je dosta mladih igračica, a neke igraju prve velike utakmice. Vidjelo se da smo bile stegnute, ali smo se u drugom poluvremenu opustile, odigrale sjajnu odbranu i odsta dobar napad”, rekla je Milena Raičević.

Da li ćeš kao kapitenka pokušati da pomogneš Đurđini Jauković da se opusti, jer je očito da je u grču?

„Jeste u najvećem grču, mada je malo sporija i bilo joj je teško da igra protiv ove dublje zone. Lakše je bilo mnogo meni, Itani Grbić i Đurđini Malović da se krećemo. Njoj je najteže, najmanje joj odgovara ova odbrana, možda je zbog toga i bila stegnuta. Vjerujem da će biti mnogo bolja u nastavku takmičenja”, naglasila je Raičevićeva.

Itana Grbić je prijatno iznenadila izdanjem na poziciji srednjeg beka.

„Ispunjene smo, iako je Danska imala više sreće i pobijedila za jedan gol. Ponosna sam na ekipu i stručni štab kako smo pripremili i odigrali utakmicu. Imale smo jedan jedini zadatak - da se borimo i damo sve od sebe. To smo ostvarile i pokazale da kada smo na maksimumu, u kojem god da smo sastavu, možemo da se nosimo sa svima”, rekla je Grbićeva.

Igrala si na poziciji srednjeg beka. Jesi li zadovoljna svojim izdanjem?

„Jesam. Uvijek može bolje, i moglo je bolje, ali sam zadovoljna”.

Šta misliš o narednom protivniku?

„Sad ćemo odmah da se prebacimo na Češku, da vidimo kako su igrale protiv Mađarske. Iznenadile su sve, vidjelo se da su imale veću želju, borile su se i zasluženo slavile. Nadam se da ćemo je analizirati do najsitnijih detalja, kao i Dansku”.

Sana Premović je počela meč na poziciji desnog krila i sasvim dobro odradila posao u odbrani.

„Veliki žal ostaje, jer smo odigrale veoma agresivno u odbrani i sa velikom željom i žarom. Ako nastavimo ovako, mislim da je zagarantovan prolaz u glavnu fazu”, istakla je djevojka koja u poljskom Zaglebju iz Lubina igra na desnom beku.

Hoćete li razmišljati o ovom porazu, ili ćete se fokusirati na narednog rivala?

„Ova utakmica je već prošlost za nas, odmah usredsređujemo misli na Češku. Fokusiramo se maksimalno na narednog protivnika. Mislim da ćemo sa vjerom ući u naredni meč, jer smo pokazale da agresivnom odbranom i dobrim napadom možemo da stignemo do rezultata“.

Ljubica Nenezić je branila odlično, ali nije imala sreće da postane heroina utakmice. Pri rezultatu 20:20 joj je lopta izmigoljila iz ruku i završila u mreži, a 38 sekundi prije kraja je umalo odbranila sedmerac Stine Jergensen.

„Srećna sam što sam uopšte dobila šansu, jer je meni ovo prvo Evropsko prvenstvo. Drago mi je što su sve djevojke pružile maksimum i uživale u igri, idemo dalje, u nove pobjede”, naglasila je 19-godišnja Podgoričanka.

Da li ćete žaliti zbog ovog poraza ili će vam igra koju ste prikazale podići samopouzdanje?

„Naravno da će nam podići samopouzdanje. Svaki je poraz bolan, pogotovo kada je sa golom razlike, ali smo srećne jer smo najmlađa ekipa na prvenstvu i dobro smo odigrale”.

Bonus video: