„Lavice” pobijedile u Skoplju

Tim Pera Johansona nije primio gol u posljednjih 10 minuta, a dao četiri - tri Jelena Despotović, uključujući i za trijumf (22:21) 15 sekundi prije kraja
3160 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Despotović je riješila meč, Foto: Jure Erzen / kolektiff
Jelena Despotović je riješila meč, Foto: Jure Erzen / kolektiff

Golom Jelene Despotović 15 sekundi prije kraja, rukometašice Crne Gore su savladale Sjevernu Makedoniju u prvom prijateljskom meču u Skoplju (22:21).

Domaće su 10 minuta prije kraja povele 21:18, ali do kraja nijednom nisu savladale Ljubicu Nenezić. Podmlađeni i oslabljeni tim Pera Johansona je u završnici igrao fenomenalno u odbrani, a Nenezićeva je odbranila zicer i sedmerac Ivane Gakidove dva i po minuta prije kraja, pri rezultatu 21:20.

Iako je tada isključena Tatjana Brnović, „lavice” su postigle dva posljednja gola - Itana Grbić je izjednačila, a Despotovićeva svojim devetim golom, a trećim u toj seriji 4:0, donijela trijumf.

Igračica mađarskog Debrecina je bila najefikasnija na meču, Grbićeva je upisala šest pogodaka, Ivona Pavićević tri, a po jedan Brnovićeva, Andrea Klikovac, Nikolina Knežević i Nina Bulatović.

Kod domaćih je najbolja bila bivša igračica Budućnosti Elena Gjorgijevska sa sedam golova, po pet su dale Gakidova i Marija Šterjova, a po dva Dušica Gjorgijevska i Elena Livrinić.

Isti rivali će se sastati sjutra u podne.

U Skoplju su danas igrale i juniorske selekcije dvije zemlje, a tim koji vodi Suzana Lazović je slavio 34:23. Ivana Godeč je bila najbolja sa devet golova, Nada Ćorović je dala pet, Marija Radović, Nikolina Vukčević i Milica Raičević po tri, a Marija Božović dva.

I te dvije selekcije će se opet sastati sjutra, ali u 10 časova.

Bonus video: