"Lavice" protiv Litvanije: Biće teže nego protiv Italije, ali se očekuje pobjeda

Crnogorske rukometašice na startu kvalifikacija savladale su Italiju 41:17, dok je Litvanija u Erdu izgubila od Mađarske 33:19
882 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore na treningu u Klaipedi
Rukometašice Crne Gore na treningu u Klaipedi
Ažurirano: 28.09.2019. 23:16h

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće nedjelju u Klaipedi sa Litvanijom utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj i Norveškoj.

Crnogorske rukometašice na startu kvalifikacija savladale su Italiju 41:17, dok je Litvanija u Erdu izgubila od Mađarske 33:19.

U duelu protiv Litvanije, selektor Per Johanson ne može da računa na Milenu Raičević, Katarinu Bulatović i Itanu Grbić.

"Biće teže nego protiv Italije, jer igramo u gostima i to nakon teškog puta. Litvanija je zahtjevna ekipa, jer će biti potreban fokus tokom svih 60 minuta kao što je to bio slučaj protiv Italije. Moramo da pružimo maksimum iako će nam nedostajati tri važne igračice, ali imamo djevojaka koje mogu da ih zamjene", kazala je golmanka Marina Rajčić.

Duel u "Svitorio areni" počeće u 15 sati po našem vremenu.

"Litvanija je bolji tim od Italije, ali dogovor je da od prvog minuta igramo na najvišem nivou kao što je to bio slučaj u prvom meču u kvalifikacijama. Nije u pitanju rukometna velesila, ali moramo da se fokusiramo na našu igru, osvojimo dva boda i vratimo se kući sa dobrim osjećajem", kazala je srednji bek Jelena Despotović.

Crnogorskim rukometašicama dueli sa Italijom i Litvanijom u sklopu su priprema za Svjetsko prvenstvo u Japanu.

Bonus video: