"Lavice" u novom formatu u kvalifikacijama, "lavovi" na ljeto sa Česima

To je saopšteno iz Evropske rukometne federacije (EHF), koja je odlučila da zbog pandemije koronavirusa širom svijeta, budu odložena sva takmičenja planirana za april i maj
1340 pregleda 0 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Savo PRELEVIC
Rukometaši Crne Gore, Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 25.03.2020. 15:45h

Preostala četiri kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo za rukometašice u Danskoj i Norveškoj biće odigrana u formatu turnira, koji će biti odigran u prvoj sedmici juna, odnosno od srijede do nedjelje.

To je saopšteno iz Evropske rukometne federacije (EHF), koja je odlučila da zbog pandemije koronavirusa širom svijeta, budu odložena sva takmičenja planirana za april i maj.

Takmičenja bi, kako je saopšteno, mogla da budu nastavljena u junu, ukoliko se epidemiološka situacija do tada stabilizuje.

Naša reprezentacija u martu je trebalo da odigra dvomeč protiv Mađarske, dok su za majski ciklus kvalifikacija bili zakazani dueli u gostima protiv Italije i Litvanije na domaćem terenu.

Tako će „lavice“ na turniru u prvoj sedmici juna odigrati preostala četiri kvalifikaciona meča, ukoliko ne dođe do novog odlaganja, a iz EHF-a je saopšteno da je 15. maj krajnji datum za eventualno novo prolongiranje.

Pomjeren je i termin baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo za rukometaše, koji je bio zakazan za početak juna.

„Lavovi“ će duele protiv Češke odigrati u periodu od 29. juna do 5. jula.

Izabranici selektora Zorana Roganovića prvi meč odigrati u gostima, a revanš pred našim navijačima.

Ove termine treba da potvrdi i Svjetska rukometna federacija (IHF), a ukoliko bude eventualnih novih pomjeranja, odluka će biti donešena najkasnije do 12. juna.

Bonus video: