„Lavovi” čekaju rivala: Austrija bi bila bingo, Francuska kao mina

U Beču večeras (19 časova) žrijeb baraža za Svjetsko prvenstvo rukometaša u Egiptu
2482 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Lipovina i Miloš Vujović, Foto: Savo Prelević
Vladan Lipovina i Miloš Vujović, Foto: Savo Prelević

Oči rukometne javnosti Crne Gore večeras će biti uperene ka hotelu „Hilton” u Beču, gdje će se održati žrijeb baraža za Svjetsko prvenstvo u Egiptu.

„Lavovi” čekaju rivala iz 2. šešira, jer su na nedavnom šampionatu Starog kontinenta osvojili 18. mjesto. U prvom će biti selekcije koje su zauzele od 4. do 14. pozicije, ne računajući Dansku, koja kao aktuelni planetarni šampion ima direktnu vizu za sjever Afrike.

Potencijalni protivnici su Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Bjelorusija, Island, Češka i Francuska, a čini se da bi bingo bila Austrija. Tim za koji igra sin slavne Stanke Božović, Janko, bio je osmi na EHF Euru, ali samo zahvaljujući činjenici da je igrao pred svojim navijačima. Selekcija Aleša Pajoviča je u prvoj fazi u Beču savladala Češku (32:29), Ukrajinu (34:30) i Sjevernu Makedoniju (32:28), a potom je gubila od Hrvatske (27:23), Španije (30:26), Njemačke (34:22) i remizirala sa Bjelorusijom.

Najnepoželjniji suparnik je Francuska. „Eksperti” su podbacili na Evropskom prvenstvu, bili tek na 14. mjestu i ne bi smjeli sebi da dozvole novu bruku u baražu. Valjalo bi izbjeći i Sloveniju, Njemačku, Švedsku i Island, Bjelorusija ne leži „lavovima”, a moglo bi da se igra sa Češkom, Mađarskom, pa i Portugalom...

Pvi mečevi baraža igraju se od 5. do 7. juna, revanši su od 9. do 11.

Prvi šešir: Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Bjelorusija, Island, Češka, Francuska.

Drugi šešir: Sjeverna Makedonija, Švajcarska, Holandija, Crna Gora, Ukrajina, Srbija, pobjednici četiri dvomeča prve runde baraža (Turska - Rusija, Rumunija - BiH, Poljska - Litvanija, Izrael - Letonija).

Bonus video: