„Lavovi“ pokvarili utisak, ovako se ne može sa Hrvatskom

Porazno djeluje podatak da je tim Dragana Đukića za prvih 30 minuta primio 17 golova, samo jedan manje nego dan ranije za cijelu utakmicu!
2 komentar(a)
Nemanja Grbović, Foto: Savo Prelević
Nemanja Grbović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.04.2018. 16:52h

Za nepuna 24 sata su rukometaši Crne Gore i BiH odigrali dvije prijateljske utakmice, i to potpuno različite - nakon što su juče odličnom odbranom trasirali put ka trijumfu (21:18), „lavovi“ su danas na momente djelovali bezvoljno, što je i rezultiralo porazom (29:25).

Porazno djeluje podatak da je tim Dragana Đukića za prvih 30 minuta primio 17 golova, samo jedan manje nego dan ranije za cijelu utakmicu!

Srpski stručnjak je već u 8. minutu morao da traži tajm-aut, jer je BiH povela 6:2. Nalet gostiju jeste zaustavljen, ali su imali ubjedljivu prednost, koja je u 25. minutu bila pet razlike (14:9), pa je Đukić potrošio i drugi minut odmora.

Na poluvremenu je bilo 13:17, a meč je odlučen za svega nekoliko minuta nastavka - nakon 17:20, selekcija BiH je iskoristila nekoliko vezanih grešaka i bezidejnost u igri „lavova“ i iz kontri stigla do 23:17. Đukić je već u 40. minutu iskoristio i posljednji tajm-aut, ali se BiH odbranila i već u narednom napadu stigla do rekordnih sedam razlike, koliko je imala još nekoliko puta...

Jasno je da sa ovakvom igrom Crna Gora nema šta da traži protiv Hrvatske u junskom baražu za Svjetsko prvenstvo.

„Primili smo 17 golova u prvom poluvremenu, a juče za 60 minuta samo 18. Imao bih mnogo komentara za igru u odbrani, a imali smo mnogo izgubljenih lopti, što je BiH kažnjavala iz kontri i toga se bojim pred utakmice sa Hrvatskom. Ni u prvom meču nismo spriječili tranziciju, na tome moramo još puno da radimo. Imamo još puno problema koje moramo da riješimo i u napadu, jer nismo imali rješenja za Burića, koji je opet branio odlično. Završavamo pripreme sa brigama i mislima kako da igramo u baražu“, rekao je Đukić.

Srpskom stručnjaku je zasmetao pristup njegovih izabranika.

„Bili smo neborbeni. Ova ekipa zavisi puno od odbrane i ako ne igra maksimalno srcem i borbeno i pristup nije kakav bi trebalo, a danas smo potcijenili BiH, rezultat bude ovakav. Samo kada igramo maksimalno organizovano, disciplinovano i borbeno, možemo da dobijemo svakoga“.

Crna Gora je postigla 25 golova, ali nijedan sa pozicije desnog beka.

„Ni Perišić ni Čavor nisu bili na nivou, a Vujović je bolestan. Čavor je imao problema da riješi ovu odbranu, jer mu je protivnički igrač izlazio duboko i sprječavao ga da krene u zalet. Svi smo pod budnim okom, a vjerovatno će Hrvatska igrati sličnu varijantu zone, sa kojom smo imali puno problema“.

Nije bilo ni jedinog pravo srednjeg beka u ovoj reprezentaciji, Boža Anđelića, koji se lakše povrijedio na prvoj utakmici.

„Anđelić je juče promijenio tok utakmice, jer nas je ubrzao. Sada smo gubili šest razlike, ali smo ulazili u pasivni napad. On je imao puno ideja, dobro se kretao, ali je imao duel sa Vegarom u kojem se povrijedio i sada nismo htjeli da rizikujemo sa njim. Da smo igrali zvaničnu utakmicu, vjerovatno ne bi bio problem da nastupi“, zaključio je Đukić.

Crna Gora - BiH 25:29 (13:17)

Podgorica - Univerzitetska dvorana. Gledalaca: 150. Sudije: Vujačić i Kaluđerović (Crna Gora). Sedmerci: Crna Gora 5 (4), BiH 5 (4). Isključenja: BiH 6 minuta.

Crna Gora: Borilović, Mijušković (jedna odbrana), Simić (devet odbrana), Perišić, Popović 2, Čavor, Pejović 1, Radović 3, Bakić 2, Radojević, Čampar, Lazović 1, S. Vujović 3, Ševaljević 2 (1), Petričević, Božović 3, Lasica 3, Grbović 5 (3).

BiH: B. Burić (15 odbrana i sedmerac), Ahmetašević, Tarabokija 2, Delić 1, Perić 1, Vranješ 2, Vrgoč, Mandić, Klis, Terzić 6 (4), Toromanović 1, Haseljić 2, Grđan, Nuić 1, Predragović 6, Vegar 7.

Bonus video: