Lazović: Bilo mi je teško na tribinama

5 komentar(a)
Suzana Lazović, Foto: Ehf-euro.com
Suzana Lazović, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 17.12.2014. 22:58h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Na pres konferenciji se pojavila Suzana Lazović, koja je crveni karton možda dobila i zbog pritiska nakon starta nad Estevanom Polman u duelu sa Holandijom.

"Drago mi je da su saigračice i bez mene došle do pobjede, pokazale su energiju, temperament i karakter kada je bilo najteže. Bilo mi je teško na tribinama, ali se sve zaboravlja nakon ovakve pobjede. Želim da se izvinim za duel sa Polman. Nikome od nas nije namjera da povrijedi neku igračicu, pogotovo ne meni, koja sam imala mnogo povreda. Nadam se da će se Estevana brzo oporaviti i vjerujem da će uskoro biti jedna od najbolja igračica na svijetu", naglasila je 22-godišnja Podgoričanka.

Na njene riječi se nadovezala Hele Tomsen, Dankinja koja vodi Švedsku kao koselektorka sa Tomasom Sivertsonom.

"Čestitke Crnoj Gori na pobjedi. Bio je uzbudljiv i izjednačen meč, u kojem smo mi odigrali dobro prvom poluvrijeme, a u drugom je Crna Gora bila malo bolja. Drago mi je da se Lazović izvinila, jer takvi startovi ne pripadaju rukometnom terenu".

Adžić je branio svoju igračicu.

"Nije joj bila namjera sigurno, dešava se to ponekad zbog umora. Igramo odbranu po svim pravilima, ali se njom bavimo više od ostalih i to daje rezultat. A to što ja pomislim da se dogodi protivničkim igračicama, daj bože da im se ostvari".

Sonja Barjaktarović je odbranila nekoliko ključnih šuteva.

"Ne postoje riječi kojima mogu da opišem koliko sam ponosna i zahvalna što sam dio ovog tima. Odbrana mi je mnogo pomogla u drugom poluvremenu, a onda su nas ponijele i emocije. Sad idemo u Budimpeštu!"

I Marija Jovanović je dala veliki doprinos.

"Hvala švedskim igračicama koje su nas motivisale izjavama. Dale smo sve od sebe, a nije nam dozvoljena agresivna igra od starta, sudije su očito upozorene na to. Na poluvremenu smo rekle jedna drugoj da vjerujemo u pobjedu i to je bilo to".

Bonus video: