Lazović: U ovakvim utakmicama se prevaziđe bol i ostavi srce na terenu

54 pregleda 1 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Beta/AP
Rukometašice Crne Gore, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.12.2015. 22:26h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Herning - Nastup Suzane Lazović je bio pod znakom pitanja. Igračica koja je stub odbrane Crne Gore je na utakmici sa Japanom nagnječila meniskus, ali je stegla zube i pojavila se na terenu od 1. minuta, iako je u pojedinim trenucima vidno šepala.

"U ovakvim utakmicama se prevaziđe bol i ostavi srce na terenu. To nisam uradila samo ja, već sve. Nikada ne bih mogla da ostavim ove djevojke na cjedilu. Pružila sam sve što sam mogla, dala sam svoj trenutni maksimum. Možemo još bolje, bilo je grešaka. Odbrana je bila naš glavni adut, iz nje smo energiju prenijele u napad i tranziciju. Mislim da ćemo u narednim utakmicama pokazati šta Crna Gora ustvari zna i šta može", poručila je 23-godišnja kružna napadačica.

Šta je krajnji domet ove ekipe?

"Ne bih sada postavljala neke velike ciljeve, idemo stepenicu po stepenicu. Sljedeći je Tunis, potom Danska i tek nakon toga ćemo moći da pričamo o eliminacionoj utakmici. Ostvarivaćemo cilj po cilj, ali ako budemo odbranu igrale kao sada, mislim da samo mi same možemo da dobijemo ili izgubimo utakmicu. Moramo da pobijedimo same sebe da bismo pokazale ono što znamo".

Milena Raičević je kazala da je ekipa imala spremnu pravu taktiku.

"Bilo nam je bitno da igramo dobro u odbrani, jer smo znale da je Mađarska samo napadačka ekipa. Igrale smo neriješeno sa Srbijom, a ona ih je savladala, i čule smo da Mađarice razmišljaju da će nas lako dobiti. Nisu uspjele, baš smo ih porazile. Nema mjesta za slavlje, jer nas čeka dosta teških utakmica", rekla je Milena.

Alma Hasanić je istakla da je "odbrana bila nevjerovatna".

"Ovo je ono po čemu je Crna Gora poznata, kako je uvijek igrala. Nevjerovatno je kako smo počele šampionat, a kakva je odbrana bila sada. Sonja je branila kao kraljica, djevojke su se nevjerovatno borile. Ako nastavimo ovako, možemo da gledamo ka medalji, ali prvo da završimo ove dvije utakmice u grupi", rekla je naša golmanka.

Jauković: Niko nije mogao da nas prođe, ni ta velika Gorbic

Protiv Srbije je bila u grču, griješila je u odbrani, promašivala u napadu. Ali, znalo se da ima klasu i da je neophodna Crnoj Gori i u defanzivi i u ofanzivi.

U duelu sa Japanom je nagovijestila da se polako oslobađa treme, a sinoć je sa četiri gola i odličnim izdanjem u srcu odbrane potvrdila zašto je mnogi smatraju jednom od budućih zvijezda svjetskog rukometa.

U pitanju je, naravno, Đurđina Jauković, kojoj je 10 minuta bilo dovoljno za četiri gola protiv Mađarske.

"Još jednom smo pokazale kakav smo kolektiv, niko ne može da nas pobijedi kada igramo ovakvu odbranu. Bila je velika energija, niko nije mogao da nas prođe, ni ta velika Gorbic. Prvu utakmicu sam jedva čekala, u tom čekanju sam se „ugasila“. Znala sam da mogu bolje, a dosta su mi značile i starije igračice, koje su mi govorile da mogu i pomogle mi u odbrani. Dale su mu energiju, a u napadu sam prepoznala neke situacije u kojima mogu da šutnem na gol", rekla je 18-godišnja Nikšićanka.

Bonus video: