Lipovina: Bošković i Radojičić su grobari muškog rukometa

„Mi, rukometni reprezentativci, najmanje se osjećamo sportistima od svih reprezentativaca u našoj zemlji. Trenirali smo u hladnim salama, putovali iz Bara u Budvu da treniramo, vraćali se znojavi, jer nismo imali tople vode da se istuširamo, za Evropsko prvenstvo smo se spremali u dvorani u Kokotima, pa u podgoričkoj Gimnaziji, gdje je bilo četiri prsta prašine, u kakvim smo samo hotelima spavali... Pa oprema – trenerke se, recimo, nisu mijenjale od 2006. godine", rekao je Lipovina
277 pregleda 36 komentar(a)
Vladan Lipovina, Foto: Savo Prelević
Vladan Lipovina, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.04.2017. 20:14h

Rukometaš Vladan Lipovina kazao je da su „Predrag Bošković i Zoran Radojičić grobari crnogorskog muškog rukometa“, demantujući, još jednom, da je razmišljao o tome da prestane da igra za reprezentaciju Crne Gore i postane član nacionalnog tima neke druge zemlje.

„Nikada nisam imao ponude nijedne reprezentacije, niti me interesovalo ništa osim Crne Gore. Njima je, izgleda, najlakše da kažu da idemo da igramo za Katar, kako bi opravdali sebe“, kazao je Lipovina u emisiji „Načisto“ na TV Vijesti.

Lipovina je ponovio da haotično stanje u crnogorskom muškom rukometu traje već 10-15 godina.

Na pitanje šta konkretno misli kada kaže da čelnici crnogorskog rukometa čine sve da sahrane crnogorski muški rukomet, Lipovina je odgovorio:

„Mi, rukometni reprezentativci, najmanje se osjećamo sportistima od svih reprezentativaca u našoj zemlji. Trenirali smo u hladnim salama, putovali iz Bara u Budvu da treniramo, vraćali se znojavi, jer nismo imali tople vode da se istuširamo, za Evropsko prvenstvo smo se spremali u dvorani u Kokotima, pa u podgoričkoj Gimnaziji, gdje je bilo četiri prsta prašine, u kakvim smo samo hotelima spavali... Pa oprema – trenerke se, recimo, nisu mijenjale od 2006. godine. Nedavno smo bili u Hrvatskoj, sramota nas je bilo... Oni imaju šest pari trenerki, a mi u jedne iste, evo 10 godina. I dresovi su toliko stari, dres se krpi kada se pocijepa, jer nemamo rezervni...“, rekao je Lipovina.

On je kazao da igrači nikada nisu, nikada neće tražiti dnevnice i igrati za dnevnice...

„Mi smo samo tražili normalne uslove. A novca je bilo – to se vidi koliko ulažu u ženski, a koliko u muški rukomet. I to što kažu da imamo iste uslove, nema apsolutno nikakve veze. Samo ću ih pitati, kada su djevojke spavale u hotelu „Sidro“ u Baru i jesu li kada trenirale van Podgorice, dok su nas slali u Bijelo Polje, Bar... ne znam više ni gdje sve“, rekao je Lipovina.

On je kazao da stariji igrači o tome nisu željeli da pričaju...

„Ili očekuju neku funkciju u Savezu, ili da im zaposle brata ili sestru. Mi od toga ne zavisimo, niti nas to interesuje. Ja samo istinu pričam. I neću da putujem 10 sati iz Dubajia da se neko zeza sa mnom“, kazao je 24-godišnji rukometaš.

Lipovina je naglasio da je muški klupski rukomet uništen...

„Oni su uništili Lovćen, Sutjesku, klubove u kojima je uvijek bilo talenata. Lovćen ne igra SEHA ligu, koja je besplatna i zato ne dolaze mladi igrači, a pitanje je hoće li ih i biti, jer se igrači stvaraju samo kroz jake utakmice. Igrači Lovćena nisu primili plate 7-8 mjeseci, a kakvo je stanje u klubu govori i podatak da nema novca da se kupi lijepak za lopte, koji košta devet eura. Igrači Lovćena su prosili lijepak od Dragana Adžića, eto takvo je stanje“, ispričao je Lipovina.

On je zahvalio Nikoli Janoviću zbog toga što ih je nazvao da ih pita u čemu je problem.

„Gospoda iz saveza se nisu sjetila da nas nazovu i pitaju nas što nas tišti. To je najveći problem. Da misle dobro muškom rukometu doveli bi Veselina Vujovića, koji je prije dvije godine želio da dođe, a tada su ga izbjegli. Sada ga je reda radi Zoran Radojičić zvao i rekao da ne može da dođe, jer je selektor Slovenije. Pa, naravno da ne može sada, a što ga niste zvali kad je bio slobodan i kad je htio da dođe“, kazao je Lipovina, naglasivši da on i njegovi saigrači neće da mijenjaju rukovodstvo Saveza, niti mogu to da urade, već samo traže normalne uslove, kakvi, kako je rekao, doliče reprezentativcima.

„Mi ćemo da igramo i da se borimo, ali ne ovakav način. Ako se promijeni stanje, tu smo za Crnu Goru. Ne mogu oni biti veće patriote od nas. Na kraju, mi smo potrebniji njima, nego oni nama“, zaključio je Lipovina.

Bonus video: