Lokomotiva osvojila trofej

Lokomotiva je četvrti turnir, igran u Nikšiću, završila sa maksimalnim učinkom i preuzela prvo mjesto na tabeli od Gorice.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2014. 07:20h

Rukometašice mostarske Lokomotive pobjednice su Amaterske regionalne lige.

Lokomotiva je četvrti turnir, igran u Nikšiću, završila sa maksimalnim učinkom i preuzela prvo mjesto na tabeli od Gorice.

Obje ekipe nakon 12 odigranih kola imaju isti učinak, a trofej je pripao mostarskom timu koji je u mešusonim duelima za gol bio uspješniji.

Međusobni duel u Nikšiću pripao je Lokomotivi 29:21.

Gorica je u Nikšiću savladala Sutjesku 26:22 i Leotar 31:17.

Domaća Sutjeska, osim od Gorice, izgubila je i od Lokomotive 28:23, dok je bila bolja od Leotara 31:25 (16:10)

Sutjeska je nastup u regionalnom takmičenju završila kao trećeplasirana sa 12 bodova, četiri manje od Lokomotive i Gorice.

Leotar je posljednji sa četiri boda.

Predsjednik RK Gorica Božo Đikanović kazao je da podgorički klub nije igrao domaće prvenstvo i da je nastupajući u regionalnom takmičenju sa članovima prvih ili premijer liga država regiona postigla i najveći uspjeh.

"Na kraju se ime UO ARL i u svoje lično ime svim igračicama i njihovim trenerima na uspješno završenoj ligi. Želim vam puno uspjeha i zdravlja u daljem bavljenju sportom i da naredno sezonu dočekate što spremnije jer smo od idućeg prvenstva bogatiji za još dva kluba ŽRK Metković iz Metkovića i RK Dubrovnik iz Dubrovnika" rekao je Đikanović.

On je kazao je da je na sjednici UO u Nikšiću dogovoren kalendar takmičenja za 2014/15 godinu u nacrtu.

"Konačan dogovor imaćemo na VI sastanku UO ARL koji že biti održan između 15. i 20. jula. Usvojen je i Pravilnik o bezbjednosti. Odlučeno je da svaki klub dostavi do 30.06.2014 godine prijedlog najmanje po jedan par sudija i jednog kontolora kako bi se do početka nove takmičarske sezone izdefinisala konačna lista", rekao je Đikanović, koji je ujedno i predsjednik UO lige.

Bonus video: