Lovćen lako savladao Mojkovac

Mojkovac sada nema izbora, jer mora da savlada Sutjesku za osam dana na svom terenu da bi osvojio istorijsku titulu
0 komentar(a)
RK Lovćen, Foto: Savo Prelević
RK Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2011. 17:45h

Mojkovac će do posljednjeg kola morati da strijepi – zasluženom pobjedom u sinoćnjem derbiju, drugi put u Mini ligi, Lovćen je bodovni zaostatak u odnosu na lidera smanji na samo bod. Tako će odluka o šampionu pasti u posljednjem kolu, u kojem Mojkovac dočekuje Sutjesku, dok Lovćen gostuje Rudaru. Mojkovčani, dakle, i dalje sudbinu drže u svojim rukama, ali više nemaju prava na kiks.

„Čestitam momcima na pobjedi, igri i prije svega borbenosti. Mini ligu smo počeli tako što razmišljamo od utakmice do utakmice. Bila je velika bodovna razlika, sad je jedan bod, ali ne razmišljamo ni o tome šta se može dogoditi u posljednjem kolu. Idemo u Pljevlja da dobijemo meč protiv Rudara, vjerujem da smo bolji od njih, a mislim da smo u Mini ligi dokazali kvalitet. Ne opterećujemo se Mojkovcem, želimo da nastavimo seriju pobjeda i da se onda spremamo za Kup“, kazao je generalni sekretar kluba Petar Vujanović, koji zajedno sa sportskim direktorom Željkom Petričevićem vodi ekipu u Mini ligi za prvaka.

Iako je Mojkovac u 5. minutu poveo 4:0, Lovćen je do pete uzastopne pobjede u Mini ligi došao relativno lako. Golom Andrije Pejovića Cetinjani su prvi put poveli kod 6:5, a serijom 4:0 su u 21. minutu stekli četiri gola prednosti (12:8), koje su sačuvali do odmora. Sa tri uzastopna gola početkom drugog poluvremena, Lovćen je poveo 18:11 (36. minut) i već tada prelomio meč. Mojkovac je, istina, priprijetio u 46. minutu (21:19), ali su Cetinjani do kraja meča dodali gas i stigli do sigurne pobjede.

„Mislim da je pritisak koji je imao Lovćen uticao na sam početak meča, jer je bilo očigledno da je domaćin bio u grču. Lovćen je na startu pogodio dvije stative, mi smo to iskoristili iz kontranapada stekli prednost na početku. Međutim, Lovćen je kasnije konsolidovao redove, bolje organizovao napad i igru u odbrani, i to je na kraju rezultiralo pobjedom Lovćena. Vjerujem da ćemo u posljednjem kolu pobijediti Sutjesku, i osvojiti titulu. Sigurno je da ćemo imati pritisak, ali igrači imaju dovoljno iskustva da zabilježe pobjedu i klubu donesu prvu pobjedu, kazao je nakon meča trener Nenad Kraljevski, koji je vodio ekipu u odsustvu povrijeđenog prvog trenera Branislava Zeljkovića.

Lovćen - Mojkovac 29:24 (15:11)

Cetinje - Dvorana SRC „Lovćen“. Gledalaca: oko 700. Sudije: Mitrović (Podgorica) i Vešović (Berane). Sedmerci: Lovćen 5 (5), Mojkovac 3 (0). Isključenja: Lovćen 8, Mojkovac 8 minuta.

Lovćen: Vujović (dvije odbrane i sedmerac), Simić (četiri odbrane i sedmerac), Mladenović 9, Lasica, Kaluđerović, Marković 7 (5), Pejović 2, Drašković 1, Radović 2, M. Popović 2, F. Popović 4, Perišić 2.

Mojkovac: Cvetković (13 odbrana), Koska, Bogavac 5, Radojević 3, Zonjić 2, Rakočević 1, Jaćimović 3, Žurić 2, Adžić 3, Ljubojević, Drekalović, D. Popović, Savić 1, Trifunović 4.

Bonus video: