Lovćen ne može na Cetinju da igra Ligu šampiona

Ako žrijebom dobije organizaciju kvalifikacionog turnira, ili, pak, ako prođe u fazu takmičenja po grupama, Lovćen neće moći da igra na Cetinju
4 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Boris Pejović
Rukometaši Lovćena, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.06.2012. 17:22h

Iz Evropske rukometne federacije još nije stigla zvanična potvrda, ali je depozit za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u iznosu od 25 hiljada eura, koji je obezbijedila Prijestonica Cetinje, uplaćen na račun EHF-a.

Time su se stekli uslovi da Lovćen od septembra nastupi u uvodnim borbama najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Ako žrijebom dobije organizaciju kvalifikacionog turnira, ili, pak, ako prođe u fazu takmičenja po grupama, Lovćen neće moći da igra na Cetinju, jer je našem šampionu iz EHF-a saopšteno da njegova dvorana ne ispunjava uslove.

Kako nam je saopšteno, iz Lovćena su od EHF-a zatražili informaciju koje to kriterijume ne ispunjava cetinjska dvorana. Kao alternativu, iz EHF-a su Lovćenu ponudili Podgoricu, Bar ili Pljevlja.

Na žrijebu, koji je na programu 3. jula u Beču, Lovćen će biti žrijeban iz posljednjeg, 4. šešira, zajedno sa Bešiktašom (Turska), Apla Hardom (Austrija) i Bolcanom (Italija).

U prvom šeširu su Konstanca (Rumunija), Metalurg (Makedonija), Dinamo Minsk /Bjelorusija), Sloga Doboj (Bosna i Hercegovina), u 2. Tatran Prešov (Slovačka), Haslum (Norveška), Partizan (Srbija), a u 3. Dinamo Poltava (Ukrajina), Porto (Portugal) i Makabi Rišon Le Zion (Izrael).

Bonus video: