Lovćen odbranio trofej u Kupu

Lovćen je večeras na Cetinju savladao Mojkovac 31:25, u finalu Kupa Crne Gore, i tako osvojio treći pehar u nizu u ovom takmičenju, u kojem su pobjednici bili još Berane i Sutjeska
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2011. 20:16h

Tradicija nije srušena, crnogorski rukomet u muškoj konkurenciji još nema osvajača duple krune - Lovćen je večeras na Cetinju bio bolji od šampiona Mojkovca 31:25 (19:16) u finalu Kupa Crne Gore, i tako osvojio treći pehar u nizu u ovom takmičenju, u kojem su pobjednici bili još Berane i Sutjeska.

Pobjeda Lovćena je više nego zaslužena, a pokazalo se da su Cetinjani u ovom trenutku spremniji od Mojkovčana, koji su samo dva puta vodili na utakmici, posljednji put u 14. minutu (8:7, 9.8).

Gosti su, istina, bili u igri do 40. minuta, kada su imali samo gol zaostatka (20:21), ali su onda Cetinjani, predvođeni sjajnim Simićem na golu napravili seriju 6:0 (tri gola Draškovića sa igračem više, dva Markovića i jedan Filipa Popovića), između 41. i 49. minuta, za vođstvo od 27:20, čime je pobjednik i odlučen...

"Znali smo da će biti teško da odbranimo Kup, pogotovo u polufinalu, jer smo igrali protiv Sutjeske, ekipe koja 10 godina igra zajedno. To smo, ipak, odradili, a u večerašnjem finalu je bilo lakše. Posljednjih mjesec i po smo se trudili da igramo brže i to je urodilo plodom, jer smo dali dosta golova iz kontri i polukontri. Odbrana je bila sjajna, možda ne u prvom, koliko u drugom poluvremenu, kada smo primili samo devet golova. Čestitke Mojkovcu na svemu što je prikazao u ovoj sezoni", istakao je Petar Vujanović, koji u tandemu sa Željkom Petričevićem u Mini ligi i Kupu upisao svih osam pobjeda.

Pehar za osvojen Kup kapitenu Cetinjana Goranu Vujoviću uručio je Miodrag Ivanović, predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore. Pored Ivanovića, medalje ekipama uručio je i Goran Đukanović, potpredsjednik UO RSCG, inače bivši kapiten i legenda cetinjskog kluba.

"Ispražnjeni smo od utakmica u prvenstvu, a i sastav ekipe je takav da ne možemo da odigramo dva kvalitetna meča u dva dana. Ostvarili smo, ipak, naš cilj da se kao prvaci države pojavimo u finalu Kupa Crne Gore. Lovćen je bio bolja, spremnija i brža ekipa u ovom momentu i zasluženo je pobijedio", naglasio je trener Mojkovca Branislav Zeljković.

Lovćen - Mojkovac 31:25 (19:16)

Cetinje - Dvorana SRC „Lovćen“. Gledalaca: oko 900. Sudije: Mitrović (Podgorica) i Vešović (Berane). Sedmerci: Lovćen 4 (4), Mojkovac 8 (6). Isključenja: Lovćen 6, Mojkovac 8 minuta.

Lovćen: Simić (14 odbrana), Vujović (dva sedmerca), Mladenović 4, Lasica 1, Kaluđerović 1, Marković 9 (3), Pejović 4, Drašković 4, Radović 1, M. Popović, Stanković, Latković, F. Popović 3, Perišić 4.

Mojkovac: Cvetković (sedam odbrana), Koska, Trifunović 3, Jaćimović 3, Bogavac 8 (5), Rakočević 2, Adžić, Zonjić 3, Žurić, Ljubojević 3, Radojević 1, D. Popović, Savić 1, Tomović 1 (1).

Galerija

Bonus video: