Lovćen poražen od Partizana

Izabranici Kasima Kamenice su večeras poraženi u Beogradu od Partizana 26:23 (13:12), u meču 3. kola ovog regionalnog takmičenja
2 komentar(a)
Partizan - Lovćen, Foto: Seha-liga.com
Partizan - Lovćen, Foto: Seha-liga.com
Ažurirano: 21.09.2013. 17:55h

Rukometaši Lovćena upisali su drugi poraz u SEHA Gasprom Južni tok ligi - izabranici Kasima Kamenice su večeras poraženi u Beogradu od Partizana 26:23 (13:12), u meču 3. kola ovog regionalnog takmičenja.

Za Cetinjane je ovo četvrti uzastopni poraz u sezoni, uz neuspjeh u "Morači" od Metalurga, i dva poraza od izraelskog Makabija u prvom kolu EHF kupa.

Cetinjani imaju za čim da žale, jer su vodili veći dio prvog poluvemena, i do pet razlike, ali su pali u posljednjih 10-ak minuta utakmice, što je mladi sastav Partizana iskoristio i na kraju stigao do prve pobjede u ovom takmičenju.

Lovćen je krenuo odlično, poveo je 4:0 i dozvolio Partizanu da postigne prvi gol tek u 8. minutu (4:1). Četiri minuta kasnije gosti su vodili 6:1, a onda su dozvolili Partizanu da se vrati u igru. Beograđani su u 22. minutu prvo stigli do izjednačenja (9:9), a onda i do prvog vođstva (10:9), koje je sačuvao do odmora.

Početkom drugog poluvremena Partizan je poveo 15:12, ali je serijom 4:0 Lovćen vratio prednost u 36. minutu (16:15). Do 50. minuta se igralo gol za gol, ekipe su se smjenjivale u minimalnom vođstvu, a onda se Partizan odlijepio na 23:20 (54. minut), kada je ovaj duel i prelomljen.

Istina, Lovćen je imao priliku za priključak na 24:22, minut i po prije kraja, ali je Igor Marković pogodio stativu sa lijevog krila.

Trener dopmaćih Aleksandar Brković je zatražio minut odmora, nakon čega je njegova ekipa reagovala sa dva gola u 20 sekundi, Minića i Mršulje za 26:22...

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobjedi. Njihov talenat i mladost su nadvisili naše iskustvo i lažne vještine. Naš dobar početak meča nije bio dovoljan da pobijedimo. Ne želim da potcijenim pobjedu domaćina, ali je moja ekipa odigrala očajno u nastavku. Imali smo loš individualni učinak i napravili smo mnogo taktičkih grešaka", rekao je trener Lovćena Kasim Kamenica.

"Bila je ovo velika borba, mi smo se brinuli da li ćemo uspjeti da privedemo kraju sve kako treba. Jer, uvijek su bila ta neka dva gola prednosti za nas koje je lako stići. Želim Lovćenu da uspije u svim svojim namjerama u nastavku sezone, a mi znamo šta nam je cilj: što više mladih igrača koji će u nekim godinama koje dolaze osvajati trofeje", rekao je trener Partizana Aleksandar Brković.

Partizan – Lovćen 26:23 (13:12)

Beograd – Dvorana: „Banjica“. Gledalaca: 400. Sudije: Mitrevski i Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Partizan 5 (5), Lovćen 4 (2). Isključenja: Partizan 4, Lovćen 6 minuta.

Partizan: Mih. Radovanović (10 odbrana), Đorđević (dvije odbrane i sedmerac), Ilić, Sretenović 4, Mil. Radovanović, Mihailović 1, Đuričić, Mršulja 4, Pižurica, Matičić 7 (5), A. Radovanović 3, Kostadinović, Rašić, Marsenić 1, Minić 4, Potić 2.

Lovćen: Abramović (osam odbrana), Borilović (dvije odbrane), Vukićević 5, Popović 2 (1), I. Radović, Marković 1 (1), Kulenović 2, Peruničić, Drašković, M. Radović, Kaluđerović 2, Nikolić 5, Čizmović 3, Ačruk 2, Lasica1, Lipovina.

Bonus video: