Lovćen poražen od Vojvodine, bez treninga pružio maksimum

Vojvodina je dobila i prvi međusobni duel pred svojim navijačima 30:23, a večeras je upisala sedmi trijumf u regionalnog takmičenja ove sezone
0 komentar(a)
Milan Popović, Foto: Savo Prelević
Milan Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.02.2014. 19:11h

Turbulencije u crnogorskom prvaku u posljednjih 20 dana, večeras su uzele još jedan “danak” - rukometaši Lovćena poraženi su na Cetinju od Vojvodine 28:25, u utakmici 15. kola regionalne SEHA Gasprom Južni tok lige.

Ako se uzme u obzir da Cetinjani nijesu odradili nijedan trening u posljednje dvije sedmice, onda igra i požrtvovanost koju su pokazali danas, nijesu za odbaciti.

Ipak, manjak fizičke spreme našeg šampiona i iskustvo gostiju, odrazili su se na konačan rezultat.

"S obzirom na to da smo bili dvije nedjelje bez treninga, pružili smo dosta dobru igru. Ostavili smo srce na terenu, ali to, nažalost, nije bilo dovoljno ni za remi", kazao je najbolji strijalac kod domaćih, Milan Popović.

Novosađani su od starta krenuli sa boljom igrom, i tokom čitavog prvog poluvremena imali prednost koja je pred odlazak na odmor iznosila četiri gola razlike (12:16).

"Igrači su odigrali kako su najbolje mogli u ovom trenutku. Probleme smo ostavili po strani i prikazali borbenu utakmicu. Vojvodina je odigrala veoma disciplinovano, tokom čitavog meča i na kraju zasluženo slavila", kazao je trener Lovćena Zoran Abramović.

Slična situacija bila je i u nastavku. Vojvodina je na momente vodila i šest golova razlike (13:19). Međutim, do kraja meč izabranici Zorana Abramovića uspjeli su da se približe i na gol zaostatka (45. minut, 19:20). Ipak, gosti nijesu tako lako htjeli da ispuste ni bod, zahvaljujući kontrama zabilježili su sasvim zasluženu pobjedu.

"Čestitam igračima Lovćena na igri koju su pružili uprkos velikim problemima u kojima se klub nalazi. Manjak fizičke spreme kod našeg protivnika nam je olakšao posao. Zadovoljan sam igrom i nadam se da ćemo nastaviti sa pobjedama", kazao je trener Vojvodine Đorđe Ćirković.

Lovćen će u narednom kolu, 7. marta ugostiti Vardar.

Lovćen - Vojvodina 25:28 (12:16)

Cetinje - Dvorana SC “Lovćen”. Gledalaca: 600. Sudije: Mitrevski, Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Lovćen 1 (1), Vojvodina 9 (6). Isključenja: Lovćen 14 minuta, Vojvodina 8 minuta. Crveni kartoni: Lasica, Nikolić (Lovćen).

Lovćen: Abramović (tri odbrane i dva sedmerca), Petričević, Popović 9 (1), Marković, Pejović, Drašković 5, Radović 4, Kaluđerović 2, Ojdanić, Nikolić, Čizmović 3, Ačruk 2, Lasica, Lipovina.

Vojvodina: L. Arsenić (dvije odbrane), Kocić (devet odbrana), Popov, Elezović 4 (3), Veselinov, Mirković 4, Pušica 5 (1), Pilipović 6 (2), Todorović 2, Nikolić 1, N. Arsenić, Ivanović 6, Babić, Stanković, Ćurković.

Bonus video: