Lovćen protiv Partizana rješava prvenstvo?

Cetinjani u veliki derbi ulaze sa bodom više od Tivćana, jedine ekipe koja je ove sezone izbjegla poraz od tima Zorana Abramovića
2 komentar(a)
Vuk Latković, Foto: Boris Pejović
Vuk Latković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.03.2018. 10:44h

Četiri kola prije kraja Mini lige za prvaka, pitanje šampiona Crne Gore u rukometu bi moglo da bude riješeno. Petostruki šampion Lovćen bi poslije tri godine mogao da praktično osigura novu titulu, ali je neophodno da pred svojim navijačima savlada aktuelnog vlasnika pehara, Partizan.

Cetinjani u veliki derbi ulaze sa bodom više od Tivćana, jedine ekipe koja je ove sezone izbjegla poraz od tima Zorana Abramovića. Partizan je u pretposljednjem kolu regularnog toka iznenadio Lovćen u prijestonici, slavio sa 28:20 i „otvorio” šampionat za koji se mislilo da je riješen.

U najvećem crnogorskom klubu se nadaju da će se danas (18 časova) iskupiti i steći tri boda prednosti, koja bi bila nedostižna, jer je teško vjerovati da Jedinstvo i Komovi mogu da „otkinu” bod Drašku Kaluđeroviću i drugovima.

„Kada smo izgubili od Partizana, to je bio samo naš loš dan, što ćemo i dokazati. Pobjeda je imperativ, sa njom bismo jednu ruku stavili na pehar. Tivćani su u našem prethodnom meču dokazali da su kvalitetna ekipa, koja igra čvrstu odbranu predvođenu iskusnim Lasicom. Znam, ipak, da mi onako loše više ne možemo da odigramo, a smatram da oni teško mogu da ponove onako dobro izdanje”, rekao je lijevi bek Cetinjana Vuk Latković.

Jakov Sinđić je sa 21 odbranom prije tri sedmice na Cetinju bio jedan od heroja Partizana, uz braću Veselina (devet golova) i Nemanju Drakulovića (sedam).

„Ne mogu da obećam pobjedu, ali mogu da ćemo se boriti do posljednjeg atoma snage. Nismo se i nećemo se odreći trofeja, iako imamo problema sa povredama”, rekao je Sinđić za Radio Tivat.

Bonus video: