Lovćen sa Zagrebom na Cetinju

"Treba još da se postave mreže na ogradi i stepenice za novi dio tribina", rekao nam je Marković
63 pregleda 2 komentar(a)
Montaža tribina u SC Lovćen, Foto: Željko Petričević
Montaža tribina u SC Lovćen, Foto: Željko Petričević
Ažurirano: 05.11.2013. 23:25h

Ako ne bude neočekivanih obrta, rukometaši Lovćena će u petak na Cetinju dočekati Zagreb, i odigrati prvi meč u prijestonici od početka sezone.

Kako je “Vijestima” saopštio Ratko Marković, član Upravnog odbora cetinjskog kluba, komesar SEHA Gasprom Južni tok lige, Makedonac Marjan Načevski nakon današnje inspekcije je dao zeleno svijetlo da se meč igra na Cetinju, iako radovi na adaptaciji cetinjske dvorane još nijesu u potpunosti završeni i prilagođeni propisanim standardima za ovo takmičenje.

"Ostalo je da se završi otprilike oko pet posto radova. Direktor dvorane Dragan Ražnatović dao je obećanje Načevskom da će i to biti završeno do utakmice i da ćemo onda Zagreb dočekati u našoj dvorani. Treba još da se postave mreže na ogradi i stepenice za novi dio tribina", rekao nam je Marković.

Kako je dodao Marković, Načevski, koji će biti i delegat na utakmici između Lovćena i Zagreba, u četvrtak će ponovo izvršiti inspekciju dvorane i provjeriti da li su radovi dovedeni do kraja.

Podsjećanja radi, iako su imali čitavo ljeto da to urade, Cetinjani su sa adaptacijom svoje dvorane, odnosno postavljanjem montažnih tribina radi proširenja kapaciteta (na traženih 2.000 mjesta), krenuli tek početkom septembra, praktično kada je startovalo i takmičenje.

Prilikom prve inspekcije, Načevski je tada utvrdio da Lovćen nije završio potrebne radove, te da ne postoje uslovi da se utakmica sa Metalurgom igra na Cetinju, već je ona odigrana u Podgorici, u “Morači”.

Nakon toga se Cetinjanima, da bi se dobilo na vremenu, izašlo u susret pa su naredne mečeve igrali u gostima, kako bi posao oko adaptacije dvorane bio završen do 8. novembra.

To, međutim, nije jedino problem sa kojim se bore u Lovćenu (trebaju i da obezbijede i oko 6.000 eura za organizaciju utakmice sa Zagrebom). Nakon smjene Kasima Kamenice, ekipa je bez trenera, a od prošle nedjelje i bez predsjednika, jer je ostavku podnio Dragan-Cogo Ražnatović, nešto više od tri mjeseca kako je započeo svoj treći mandat u klubu, najmanje uspješan.

Kako nam je potvrdio Marković, predstavnici kluba će sjutra imati sastanak sa gradonačelnikom Cetinja Aleksandrom Bogdanovićem.

"Nakon tog sastanka situacija će biti jasnija. Jasno je da ovako ne možemo da funkcionišemo", dodao je Marković.

Podsjećanja radi, Zoran Abramović je odbio da ponovo preuzme prvi tim, kako je kazao za “Vijesti”, dok je na čelu kluba Dragan Ražnatović.

Kako to više nije prepreka”, iz kluba očekuju da se Abramović prihvati posla, ali, on, kako saznajemo, čeka da se izabere novi predsjednik i da se sa njim dogovori o eventalnoj saradnji.

Nije isključeno da brigu o klubu do kraja godine preuzme sam gradonačelnik Cetinja, dok se ne pronađe novo rješenje za predsjednika.

Bonus video: