Lovćen silan u Šapcu

Izabranici Pera Miloševića savladali su večeras u Šapcu ekipu Metaloplastike 25:21 (16:9), u meču u kojem su od 15. minuta bili u konstantnom vođstvu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2012. 20:54h

Lovćen je upisao desetu pobjedu u SEHA ligi, četvrtu u gostima, i ponovo ima pozitivan skor u reginalnom takmičenju, jer su Cetinjani doživjeli devet poraza – drugi put izabranici Pera Miloševića su nadigrali i savladali Metaloplastiku, sasvim zasluženo, gol manje nego na Cetinju (28:22).

Da, međutim, nije bilo opuštanja u finišu meča, Lovćen je mogao nanijeti više nego ubjedljiv poraz domaćinu, pošto je u 53. minutu vodio 24:16...

Metaloplastika je bila bolja jedino na početku meča, povela je 2:0, do 5:3 imala je dva gola razlike, a onda su Cetinjani serijom 4:0 prvi put stigli do dva gola prednosti u 10. minutu (7:5).

Dva uzastopna isključenja gostujućih igrača Metaloplastika je iskoristila da mini serijom od 3:0 vrati vođstvo u 13. minutu (8:7), ali to je i bila posljednja prednost nekada slavne Metaloplastike, „vanzemaljaca iz Šapca“, čiji je vrijedni član bio i Pero Milošević.

Odličnom igrom u odbrani, zonom 3-2-1, uz lucidnog Simića na golu, Lovćen je do odmora zatvorio sve prilaze svom golu, pa je Metaloplastika u preostalih 17 minuta prvog poluvremena postigla samo jedan, a primila devet golova.

Pobjednik se već tada mogao naslutiti, a Metaloplastika je posljednji „trzaj“ imala, praktično, početkom nastavka. Šapčani su smanjili na 16:12 u 34. minutu, ali onda nijesu iskoristili priliku koja im se ukazala da se vrate potpuno u meč – Dragaš je promašio sedmerac, a domaćin u tom intervalu nije iskoristio dva napada sa čak dva igrača više.

Kada je Goran Lasica nakon tačno 10 minuta i dvije sekunde u nastavku probio led za Lovćen, i prekinuo golgeterski post gostiju za vođstvo od 17:12, do kraja se više nije postavljalo pitanje pobjednika.

Igor Marković (bez promašaja iz sedam šuteva) i drugovi su rutinski priveli meč kraju, u kojem su do kraja u nekoliko navrata imali po osam golova prednosti...

Metaloplastika – Lovćen 21:25 (9:16)

Šabac – Dvorana: „Zorka“. Gledalaca: oko 2.000. Sudije: Krkačev i Kolevski (Makedonija). Metaloplastika 7 (3), Lovćen 4 (4). Isključenja: Metaloplastika 12, Lovćen 12 minuta.

Metaloplastika: Maksimović, Arsić (sedam odbrana), Karanović 1, Vejin 1, Aleksić, Palević, Marjanović 1, Dragaš 4 (2), Obradović, M. Marković 3, Grujičić, Novaković, M. Mitrović 4, L. Mitrović 5, Medić 1 (1), Medurić 1.

Lovćen: Abramović, Simić (12 odbrana i dva sedmerca), Lipovina, Jovetić 4, Kaluđerović, I. Marković 7 (4), Stanković, Pejović 1, Drašković 1, Radović 4, Popović, Latković, Perišić 3, Lasica 2, Grbović 3, N. Marković.

Bonus video: